13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Tabără Lions Quest, la Muzeul din Bistrița: Pentru că „este mai ușor să crești copii puternici și sănătoși decât să repari oameni frânți”

La Muzeul Județean debutează mâine tabăra Lions Quest, organizată de Clubul Lions Bistrița. Doina Petri – formator acreditat pentru Învățarea socio-emoțională – va coordona activitățile copiilor prin ateliere de exersare a încrederii de sine, a autocontrolului emoțional sau a relaționării pozitive.

Clubul Lions Bistrița organizează la Muzeul Județean din Bistrița, tabăra Lions Quest. Din 12 până în 14 august, între orele 9-15, tinerii participanți vor exersa abilități de dezvoltare personală și de prevenție pozitivă.

Vor fi activități de team building, ateliere de exersare a încrederii de sine și a autocontrolului emoțional. Activități referitoare la relaționarea pozitivă, la comunicarea și relaționarea cu empatie.

Toate acestea se vor aplica prin jocuri și interacțiune, creativitate și stimularea gândirii reflexive. Pentru că ceea ce simțim, ceea ce gândim și ceea ce spunem influențează nu doar viața noastră, ci și pe a celor din jur.

Sănătatea emoțională – care se referă la înțelegerea sentimentelor noastre – este la fel de importantă ca sănătatea fizică. Iar în copilărie se pun bazele învățării empatiei și a capacității de a ne exprima sentimentele, astfel încât ele să fie înțelese”, au explicat voluntarii Lions Bistrița. 

Tabăra este coordonată de Doina Petri – formator acreditat pentru Învățarea socio-emoțională. 

Jurnalul unei ascensiuni pe Muntele Alb al Africii – Doina Petri: M-am simțit mai aproape de Dumnezeu!

IMPRESIONANT: Fosta șefă a DSP BN a cucerit cel mai înalt vârf din lume, în afara lanțului himalayan

Atelierele taberei de la Muzeul Județean vor fi coordonate de profesori care au parcurs seminarii de formare Lions Quest.

Ne vom juca, vom desena, vom face echipe și vom proiecta viitorul. Vom confecționa brățări și pelerine cu mesaje. Vom juca roluri și vom construi algoritmii unei gândiri logice pentru situații problemă. Toate acestea pentru că, vorba lui Frederick Douglass: Este mai ușor să crești copii puternici și sănătoși, decât să repari oameni frânți…”, subliniază organizatorii. 

Foto @ Arhivă Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...