7.4 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 16, 2021

CARE străzi sunt luate în calcul de Primăria Bistrița pentru noi parcări

Primăria Bistrița trebuie să compenseze foarte multe locuri de parcare pierdute din cauza unor proiecte pe fonduri europene. Municipalitatea a identificat mai multe zone unde mai este spațiu pentru parcări. Care sunt zonele unde se vor amenaja noi parcări:

În bugetul din acest an, municipalitatea a alocat 217.000 lei pe documentațiile necesare realizării mai multor parcări. Sunt luate în calcul:

-Zona CR Vivu, zona Crinilor, strada Ursului, zona Casa Albă, strada Năsăudului, zona Andrei Mureșanu, Intrarea Clopoțeilor, Ștefan cel Mare, Avram Iancu, zona 1 Decembrie.

Practic se încearcă compensarea locurilor de parcare pierdute în urma unor proiecte pe fonduri europene. Este vorba despre culoarul de mobilitate urbană, ce presupune amenajarea unor benzi dedicate pentru autobuze. De asemenea și pistele de cicliști vor „mușca” din locurile de parcare.

După estimările municipalității se vor pierde 2.500-3.000 de locuri de parcare. Cele mai multe dispărea pe axa: Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului. Vor dispărea și de pe traseul pistelor de cicliști, care străbate întreg orașul.

„Prin realizarea, prin începerea sau continuarea unor investiții pe culoarele de mobilitate urbană plus pistele pentru cicliști se vor pierde foarte multe locuri de parcare. Aceste locuri de parcare urmează să fie compensate prin investiții viitoare în regim de urgență.”, a declarat primarul Ioan Turc, la dezbaterea dedicată bugetului municipiului.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...