21.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

Casă nouă pentru copiii cu nevoi speciale, în Viișoara. Hope and Homes: „Doar jumătate din copiii cu nevoi sunt instituționalizați”

Hope and Homes for Children România construiește o nouă casă de tip familial pentru copiii cu nevoi speciale. 10 copii se vor muta în această casă după închiderea Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități Bistrița.

Este a doua casă de tip familial deschisă de HHP România în județul nostru. Localizarea sa este în cartierul Viișoara, iar partenerul care ajută asociația să ridice construcția este JYSK România.

Hope and Homes for Children și Rombat au anunțat un parteneriat strategic prin care compania susține programul de închidere a instituțiilor de tip vechi (orfelinate) desfășurat de fundație în județul Bistrița-Năsăud. Parteneriatul se va desfășura în perioada 2019-2020 și are o valoare de 50.000 euro, fonduri care acoperă parțial construcția unei case de tip familial în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament de Tip Familial pentru Copiii cu Dizabilități „Bistrița”.

Conform HHP, în România, în acest moment, copiii cu nevoi speciale medii și severe reprezintă mai mult de jumătate din numărul copiilor instituționalizați. Pentru aproximativ 1500 de copii și tineri (și numărul lor este continuu în creștere), soluțiile alternative de locuire, odată cu închiderea orfelinatelor, sunt extrem de limitate; reintegrarea în familie este de cele mai multe ori imposibil de realizat, din cauza îngrijirii speciale de care ei au nevoie 24/24, asemenea și plasarea în asistență maternală.

HHC activează în România din 1998 și a contribuit la închiderea a peste 50 de centre de plasament de tip vechi. Prin serviciile HHC România, copiii trec din instituții, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial. Astfel, aceștia au o viaţă apropiată de normalitate. Obiectivul HHC România a fost ca până în 2020 toate centrele de plasament de tip vechi să fie închise. În continuare, muncesc pentru a duce la final acest obiectiv, în parteneriat cu administrațiile locale și colaboratori sau sponsori.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...