1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Case tradiționale și obiceiuri vechi, la doi pași de pârtia de schi? Cum va arăta primul muzeu al satului din județ

Wonderland va avea în viitorul apropiat și un muzeu al satului, cu case tradiționale din diferite zone ale județului. Este vorba despre un proiect al Consiliului Județean, care vine să completeze „oferta” complexului din Unirea.

Primăria Bistrița cedează o bucată de teren Consiliului Județean pentru a amenaja un muzeu al satului. Terenul în cauză este situat la doi pași de Wonderland, intenția fiind de a completa oferta complexului din Unirea.

„Este un concept de amenajare pe repere etnografice care va cuprinde case reprezentative provenite din importante zone ale județului – Valea Someșului, Valea Bârgăului, Valea Țibleșului, Valea Șieului, o bisericuță, o clădire administrativă- multifuncțională care va cuprinde săli tip ateliere educative și de creație, precum și un amfiteatru în aer liber. La finalizarea lucrărilor, Muzeul Satului va fi inclus în structura organizatorică a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud care va asigura administrarea acestuia”, se arată în cererea Consiliului Județean prin care solicită terenul respectiv.

Muzeul satului va cuprinde 12 case, o bisericuță și o clădire unde copiii și nu numai vor avea posibilitatea de a învăța tainele meșteșugurilor tradiționale din județ: olărit, sculptură în lemn, țesut, cusut manual costume populare, broderii cu mărgele, cojocărit, opincărit, împletituri din papură și nuiele sau pictură pe lemn și sticlă.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.