23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Castelul Teleki, mai aproape de comunitatea din Posmuș: Ateliere, proiecții de filme și dezbateri, toată săptămâna viitoare

Ateliere de teatru și film, proiecții de documentare, comedii sau filme de animație dar și conferințe vor anima începând de săptămâna viitoare castelul Teleki din Posmuș. „Să-i dăm castelului o comunitate, să aducem comunitatea mai aproape de castel…” sunt convingerile care i-au motivat pe inițiatorii acestui demers.

Asociația Petrus Italus Trust – Alianța pentru patrimoniul Bistrițean coordonează, de săptămâna viitoare, proiectul CASTEL VIU. Este vorba de o intervenție inovatoare prin cultură care își propune să aducă comunitatea locală mai aproape de Castelul Teleki din Posmuș.

Proiectul CASTEL VIU se bazează pe colaborarea și experiența a patru actori:

  • organizațiile neguvernamentale,
  • mediul academic,
  • comunitatea locală din Posmuș
  • autoritățile județene și locale.

„Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud – administratorul castelului, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), Facultatea de Teatru și Film (Cluj-Napoca), Institutului Francez din România (Cluj-Napoca), Primăria Șieu și Școala Gimnazială Șieu.

Prin intermediul unui concept interdisciplinar și printr-o abordare deschisă și incluzivă, proiectul CASTEL VIU urmărește să creeze o perspectivă realistă. Se dorește totodată un răspuns la întrebarea fundamentală: Cum poate castelul recent restaurat, aflat în proprietate publică, să devină parte integrantă a vieții comunităților rurale care îl înconjoară?

Obiectivul nostru principal este să formăm o comunitate în jurul castelului. Să aducem comunitatea mai aproape de acest simbol cultural și istoric.

Acțiunile proiectului sunt concepute ca un proces de cunoaștere și înțelegere a nevoilor culturale locale. Urmărim să obținem un echilibru între dimensiunea turistică dobândită recent și necesitățile comunității locale.

Toate activitățile proiectului CASTEL VIU sunt gratuite și sunt adresate comunității locale. Acestea se desfășoară în spațiul muzeal, în parcul și împrejurimile castelului, precum și în alte locuri din sat”, au transmis inițiatorii acestui proiect.

Iată, mai jos, activitățile săptămânii viitoare, la castelul Teleki din Posmuș: 

Pentru mai multe informații despre proiectul CASTEL VIU, vă invităm să vizitați site-ul nostru la adresa: https://www.petrusitalus.com/castelviuposmus

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: