18.8 C
Bistrița
joi, iunie 30, 2022

Cât ai de așteptat pentru un RMN? Cam cât durează o sarcină…

Deși pare greu de crezut, pentru a beneficia de un RMN gratuit, ai de așteptat și 9 luni de zile. Atât a așteptat o bistrițeancă până să ajungă să își facă o investigație la un picior.

Momentan, singura unitate din județ unde se pot face gratuit investigații RMN este Clinica Hiperdia, cu care are un acord de colaborare atât Spitalul Județean pentru urgențe, cât și policlinica, pentru investigații care nu sunt catalogate drept urgențe.

Ei bine, mulți ajung să plătească pentru a beneficia de un RMN, în ciuda faptului că au asigurare medicală și au dreptul să beneficieze gratuit de astfel de investigații. Asta după ce se satură să aștepte mai bine de 6 luni pentru a ajunge să facă un RMN.

Este și pățania unei bistrițence, căreia medicul de familie și mai apoi specialistul din policlinică i-a recomandat un RMN la un picior. Aceasta a ajuns la clinica particulară în luna iulie a anului 2017, iar acolo a aflat că nu va putea beneficia de RMN-ul respectiv prea curând.

A revenit după trei luni și alte trei luni, reușind în cele din urmă să facă o programare la RMN pentru mijlocul lunii aprilie. De la data la care specialistul a confirmat că are nevoie de o asemenea investigație pâna va beneficia de aceasta, la clinica particulară, au trecut fix 9 luni, timp în care, după cum spune bistrițeanca, avea timp inclusiv să facă un copil…

Foto: Libertatea.ro

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...