15.7 C
Bistrița
joi, iunie 13, 2024

Cât te costă un muncitor la negru? Cât o garsonieră!

Legea-i lege, nu-i tocmeală! Iar când ești prins că ai încălcat-o, plătești! Așa se face că în urma unor controale ITM, în luna august, au fost depistate patru persoane care munceau ”la negru”. Cei care ar fi trebuit să-i angajeze au scos din buzunare, pentru fiecare persoană, cam cât pentru o garsonieră.

În luna august, inspectorii ITM BN au luat ”la puricat” activitatea a 83 de firme din județ. Deși nu era de dorit, s-au depistat și nereguli.

Astfel, inspectorii au dat 32 de avertismente și 4 amenzi. Mai mult, s-au dispus 42 de măsuri de remediere a neregulilor găsite.

O amendă, de 3.500 de lei a fost dată pentru lipsa siguranței la locul de muncă. În luna august au fost 9 accidente de muncă, soldate cu incapacitate temporare de lucru.

Cât te costă un muncitor ”la negru”

Alte trei amenzi aplicate de inspectorii ITM au fost pentru patru persoane găsite lucrând fără forme legale.

Pentru aceștia, cei care ar fi trebuit să-i angajeze au scos din buzunare, 80.000 de lei. Astfel, fiecare ”muncitor la negru” i-a costat pe angajatori cât o garsonieră într-o zonă bună.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: