24.1 C
Bistrița
marți, iunie 22, 2021

Câte persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19 în urma testărilor la cerere?

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița se testează persoane la cerere, contracost, deja de ceva vreme. Culmea, au și fost depistate pozitiv persoane care aveau nevoie de testare pentru a părăsi țara.

Prezent la Bistrițeanul LIVE, Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a precizat că deja se lucrează în două schimburi la laboratorul unității medicale, fiind realizate până în prezent în jur de 1.350 de teste.

Practic este acoperită nevoia Spitalului Județean de Urgență, care testează personalul medical din întreg județul, pacienții suspecți, dar și pe cei din categoriile de risc, cum sunt bolnavii oncologici.

Mai mult, laboratorul reușește să facă și teste la cerere, contracost. Acestea sunt cerute în principal de cei care vor să părăsească țara și au nevoie de rezultatele unui astfel de test pentru a intra în anumite state, cum este Ungaria de exemplu.

„Majoritatea își fac testul la cerere pentru că anumite state cer la intrarea pe teritoriul lor. De aici a și pornit solicitarea și realizarea acestui serviciu la cerere, pentru că foarte multe persoane s-au adresat Direcției de Sănătate Publică sau Prefecturii solicitând realizarea de testări la cerere. Marea lor majoritate au invocat că trebuie să plece din țară, iar cel puțin pe teritoriul Ungariei, la graniță li se cere să prezinte un test făcut pe Real Time PCR, care să fie realizat în ultimele 72 de ore”, a explicat Gabriel Lazany.

Din cei testați până acum la cerere trei persoane au fost depistate pozitiv. Prețul unui astfel de test ajunge la 290 de lei și se realizează în urma unei programări. Mai multe detalii AICI.

Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/1194955957528336/

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...