20.2 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

FOTO/VIDEO: Căutau muniție și au găsit… un inel

Detectoriștii au găsit la Țigău un proiectil exploziv din Al Doilea Război Mondial. În timp ce pirotehniștii căutau și altă posibilă muniție au găsit… un inel roman.

Detectoriștii bistrițeni au luat la pas zona Țigău, în căutarea de metale. LA un moment dat, aparatura a semnalat prezența unui obiect la baza unui copac.

Fiind vorba de un proiectil exploziv NEEXPLODAT din Al doilea Război Mondial, au cerut ajutorul pirotehniștilor din cadrul ISU BN.

În timp ce aceștia din urmă căutau și altă muniție de război, ei au găsit… un inel!

La baza unui copac era îngropat un proiectil exploziv calibru 100 de mm. Specialiștii bistrițeni au luat măsurile specifice de cercetare a zonei pentru a identifica alte posibile elemente de muniție rămase neexplodate, iar pe timpul căutării au identificat un inel roman ce urmează să fie predat Muzeului Județean Bistrița – Năsăud”, transmit reprezentanții ISU BN.

După ce a fost cercetată întreaga zonă cu detectorul de metale, s-a distrus elementul de sub copac, direct în locul unde a fost găsit.

S-a luat aceasta decizie pentru că poziția acestuia și locul în care se afla nu permiteau ridicarea proiectilului în condiții de siguranță.

Misiunea s-a desfășurat și încheiat în condiții optime de siguranță pentru pirotehnicienii bistrițeni.

Este a doua misiune pirotehnică într-un interval de trei zile care ne arată, încă o dată, că bistrițenii sunt responsabili atunci când, în activitățile desfășurate, identifică elemente de muniție rămase neexplodate. Vă mulțumim!”, transmit reprezentanții ISU BN.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...