-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

FOTO/VIDEO: Căutau muniție și au găsit… un inel

Detectoriștii au găsit la Țigău un proiectil exploziv din Al Doilea Război Mondial. În timp ce pirotehniștii căutau și altă posibilă muniție au găsit… un inel roman.

Detectoriștii bistrițeni au luat la pas zona Țigău, în căutarea de metale. LA un moment dat, aparatura a semnalat prezența unui obiect la baza unui copac.

Fiind vorba de un proiectil exploziv NEEXPLODAT din Al doilea Război Mondial, au cerut ajutorul pirotehniștilor din cadrul ISU BN.

În timp ce aceștia din urmă căutau și altă muniție de război, ei au găsit… un inel!

La baza unui copac era îngropat un proiectil exploziv calibru 100 de mm. Specialiștii bistrițeni au luat măsurile specifice de cercetare a zonei pentru a identifica alte posibile elemente de muniție rămase neexplodate, iar pe timpul căutării au identificat un inel roman ce urmează să fie predat Muzeului Județean Bistrița – Năsăud”, transmit reprezentanții ISU BN.

După ce a fost cercetată întreaga zonă cu detectorul de metale, s-a distrus elementul de sub copac, direct în locul unde a fost găsit.

S-a luat aceasta decizie pentru că poziția acestuia și locul în care se afla nu permiteau ridicarea proiectilului în condiții de siguranță.

Misiunea s-a desfășurat și încheiat în condiții optime de siguranță pentru pirotehnicienii bistrițeni.

Este a doua misiune pirotehnică într-un interval de trei zile care ne arată, încă o dată, că bistrițenii sunt responsabili atunci când, în activitățile desfășurate, identifică elemente de muniție rămase neexplodate. Vă mulțumim!”, transmit reprezentanții ISU BN.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.