20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Cazurile multe de Covid au pus lacătul pe singurul bazin de înot didactic din județ

Singurul bazin didactic din județul Bistrița-Năsăud are lacătul pus din cauza situației pandemice. Este administrat de Primăria Beclean, iar în situația sa se află și alte bazine de înot din județ.

Este primul bazin de înot didactic din județul Bistrița-Năsăud, având o lungime de 25 de metri, o lățime de 12,5 metri şi până la 1,80 metri adâncime, proiectul făcând parte dintr-un program finanțat cu bani de la stat.

Bazinul a fost folosit de la inaugurarea sa, din 2015, gratuit de elevi și profesori. Ceilalți locuitori ai Becleanului au plătit o taxă pentru a putea beneficia de serviciile bazinului de înot, banii fiind folosiți pentru întreținere.

„Bazinul de înot este închis datorită situației pandemice și valorilor incidenței la mia de locuitori care fluctuează. Nu putem deschide bazinul de înot dacă nu așteptăm momentul prielnic, în care să nu fim în pericol. Respectăm legea, iar dacă legea ne spune că incidența este prea mare pentru a-l ține deschis, normal, respectăm normele și acum este închis”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean.

Care este situația cu bazinul de înot didactic de la Beclean?

Nicolae Moldovan ne-a transmis faptul că bazinul este îngriit și se fac lucrări de întreținere permanent, astfel încât să fie pregătit pentru redeschidere. În acest moment, spune primarul Becleanului, bazinul este pregătit pentru a primi elevi, profesori și alți doritori, însă legea nu permite deschiderea sa.

Într-o situație similară se află și bazinul de la Casa Ema, care nu funcționează normal de doi ani de zile. Într-adevăr, se profită de valorile mici ale incidenței, însă pentru puțin timp până la punerea „lacătului”, din nou, pe ușă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.