11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Ce reguli trebuie să respectăm la slujba de Înviere pentru a ne feri de amenzi

Bistrițenii vor avea voie în această seară să participe la slujba de Înviere. Vor fi nevoiți să respecte, însă, mai multe reguli. De asemenea, în această noapte vor putea circula până la ora 05:00.

Credincioșii vor fi nevoiți să își dezinfecteze mâinile la intrarea în biserici, să poarte mască și să păstreze distanța față de ceilalți. Bisericile vor avea voluntari care se vor asigura că credincioșii respectă regulile.

Preoții trebuie să stabilească numărul de persoane care au voie în lăcașul de cult și vor marca locurile în care pot sta credincioșii.

Și cei care vor participa la slujbă în curtea lăcașului de cult vor trebui să păstreze distanța socială. De asemenea, vor fi nevoiți să poarte mască.

În această seara nu se aplică restricția de circulație pentru cei care vor să participe la slujba de Înviere. Aceștia nu vor fi amendați dacă vor fi identificați de forțele de ordine pe stradă, după ora 22:00.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: