18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai funcționeze, există câteva trucuri rapide și simple pe care le puteți încerca și care ar putea să-l readucă la viață.

Atunci când aspiratoarele pierd aspirația, de obicei se datorează unor probleme comune, inclusiv o bară de perii încurcată, filtre înfundate, un recipient de praf care se revarsă sau căi de aerisire blocate. Rezolvarea acestor probleme poate îmbunătăți instantaneu și în mod dramatic puterea de curățare a unui aspirator Philips, evitând nevoia de a apela la un expert pentru a vă ajuta sau să economisiți costul unui aspirator nou.

Citiți mai departe pentru a afla instrucțiuni de întreținere pas cu pas pentru ca aspiratorul dvs. să se simtă și să curețe ca și cum ar fi din nou nou.

1. Curățați capul de podea al aspiratorului și bara de perii

Întoarceți capul de podea al aspiratorului dvs. și examinați-l:

  • Nu există o bară de perie – dacă unealta de podea nu are o bară de perie care se învârte, verificați căile de aer, precum și orice perii din jurul marginii uneltei. Părul, puful și praful pot rămâne uneori blocate aici, blocând căile de aer. Îndepărtați orice resturi, astfel încât calea de aerisire să fie liberă.
  • Bara de perii – dacă capul de podea are o bară de perii și aceasta este acoperită de păr și fibre, acest lucru va afecta cât de bine aspiră praful, murdăria și părul animalelor de companie. Dacă aveți rezidenți cu părul mai lung, acest lucru se poate întâmpla destul de repede, așa că merită să fiți cu ochii pe acest aspect în mod regulat pentru a preveni deteriorarea periilor din cauza înfundării.

În funcție de modelul de aspirator Philips va trebui fie să tăiați cu grijă de-a lungul barei periei și să scoateți părul cu mâinile, fie, dacă aspiratorul dvs. are o bară de perie detașabilă, scoateți-o, apoi tăiați părul și puful și scoateți-o înainte de a o reintroduce.

Merită să verificați dacă există bare de perii detașabile atunci când cumpărați un aspirator Philips nou, deoarece această caracteristică îl face mult mai ușor de curățat. Puteți purta mănuși de unică folosință dacă nu doriți să aveți contact cu murdăria.

2. Curățați filtrele aspiratorului dvs.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru o pierdere de aspirare sau pentru că motorul se oprește intermitent este reprezentat de filtrele înfundate.

Există două filtre pe aproape fiecare aspirator Philips:

  • Filtrul motorului – se găsește de obicei în partea din spate, lângă locul de evacuare a aspiratorului.
  • Filtrul pentru alergeni – de obicei mai aproape de recipientul de praf sau de sac.

Trebuie să curățați aceste două filtre în mod regulat, de obicei cel puțin o dată pe lună. Consultați manualul de utilizare pentru a afla unde se află filtrele și cum să le curățați, deoarece acestea pot fi diferite în funcție de model. Tipurile comune includ:

  • Filtru cu autocurățare – de obicei, va trebui să rotiți pur și simplu un cadran pentru a scutura murdăria din aceste filtre.
  • Filtru lavabil – scoateți filtrele și treceți-le sub un robinet sau spălați-le la mașină, dacă acest lucru este permis de producător. Lăsați-le să se usuce în mod natural, în mod ideal timp de 24 de ore sau până se usucă complet, înainte de a le pune din nou în aspirator.
  • Filtru înlocuibil – unele filtre vor trebui înlocuite periodic pentru a menține performanța aparatului dumneavoastră.

3. Înlocuiți periodic sacul sau goliți recipientul de praf

Dacă aspiratorul dvs. este plin de praf, acesta va avea un efect asupra puterii de curățare. Noi testăm aspiratoarele când sunt goale și din nou când au ceva praf și resturi în ele, pentru a vedea dacă vor continua să curețe după ce le-ai folosit de câteva ori. În aproape toate cazurile, aspirația scade atunci când sacul sau recipientul este plin de praf, uneori cu până la 30%.

Aspiratoare fără sac

În mod ideal, goliți-l pe al dvs. după fiecare utilizare – în special dacă capacitatea de praf este mai mică de un litru (lucru obișnuit la un aspirator Philips fără fir). Verificați unde se află linia de umplere maximă de pe recipient. S-ar putea să fiți surprins să constatați că aceasta se află doar la aproximativ o treime. Când recipientul de praf al aspiratorului pare vizibil plin, este aproape sigur că ar fi trebuit golit cu mult timp în urmă.

Aspiratoare cu sac

Costurile de înlocuire a sacilor pot crește, așa că veți dori să profitați la maximum de fiecare sac de praf de pe un model de aspirator Philips. Dar dacă observați că nivelul de aspirare scade, verificați sacul. Dacă acesta este plin, schimbarea cu unul nou poate ajuta la restabilirea rapidă a aspirației.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...