8.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ce spune Ioan Peteleu despre amenajarea străzii de pământ care duce spre casa sa din Viișoara

Administratorul orașului – Ioan Peteleu – a fost prezent în emisiunea Bistrițeanul LIVE pentru a lămuri situația unei străzi de pământ, amenajată cu mare entuziasm de Primăria Bistrița, care stradă, absolută coincidență, este o scurtătură care duce fix spre casa sa din Viișoara. Acesta a spus că noua administrație locală are în vedere același tratament pentru toate străzile de pământ din Bistrița și că se va schimba modul de pietruire. Mai este însă o problemă, cu fondurile pentru pentru zecile de străzi care așteaptă de ani de zile să fie amenajate. Deocamdată, pentru scurtătura care duce spre casa sa s-au găsit fonduri…

În Viișoara e un adevărat scandal între două familii și vecinii lor, printre care și city managerul Bistriței – Ioan Peteleu. O străduță îngustă, Strada Secundară nr. 1 – o scurtătură din DN 17 către un grup de case – este pietruită și pare gata pregătită de asfaltare, toate lucrările demarând după alegerile locale în care noua conducere a orașului s-a schimbat, iar Ioan Peteleu a ajuns city manager.

Lucrările de pietruire făcute din octombrie încoace de angajații Primăriei Bistrița au ridicat deja nivelului străzii cu o jumătate de metru peste grădinile celor doi vecini de la intrarea pe stradă și, se plâng oamenii, au dus la inundarea grădinilor și curților și afectarea rezistenței celor două case săsești, vechi de peste 150 de ani.

FOTO/VIDEO – Caz halucinant la Viișoara: Se asfaltează o stradă care duce…nicăieri

După ce Bistrițeanul.ro a prezentat situația, Primăria Bistrița a susținut că NU va asfalta strada Secundară nr. 1 din Viișoara, o stradă care nu există în nomenclatorul stradal, dar pentru care există un mare interes de a fi amenajată din partea Direcției de Servicii Publice. Totuși, săptămâna trecută mașinile cu piatră ale primăriei au sosit iarăși în zonă. Au fost blocate de proprietarii celor două case de la intrarea pe străduță, disperați deja de ridicarea de nivel peste grădinile lor.

FOTO/VIDEO: Primăria Bistrița asigură că NU asfaltează strada cu scandal din Viișoara

Curios este că anul trecut pe aceeași stradă, fosta administrație pusese un panou care avertiza că este o stradă parțial privată, iar din acest motiv nu poate beneficia de lucrări de amenajare. După alegeri, panoul a dispărut și muncitorii Primăriei Bistrița s-au apucat de lărgit și pietruit strada de nici două sute de metri, care, absolut întâmplător, duce spre casa în care s-a mutat în decembrie anul trecut city managerul Ioan Peteleu. City managerul a afirmat la Bistrițeanul.ro LIVE că panoul respectiv ar fi fost montat greșit de fosta administrație, străduța fiind de fapt în domeniul public al municipiului. 

Cristian Mușdar, unul dintre proprietarii care locuiesc în cele două case, a fost luni seara în studioul Bistrițeanul.LIVE pentru a-și expune problema, amenajarea străzii, care, susține acesta, afectează structura de rezistență a celor două case printre pereții cărora se face intrarea pe stradă și le inundă deja curțile și grădinile.

City managerul Ioan Peteleu a intrat în direct în cadrul emisiunii pentru a explica situația Străzii Secundare nr. 1 din Viișoara și amenajarea de care beneficiază după alegeri. Printre altele, a fost întrebat și de ce se face atâta presiune pentru amenajarea străduței secundare care duce doar spre un grup de 4-5 case, printre care și a sa, când există o altă stradă, Steininger (strada pe care stă city managerul) și care, odată amenajată, ar asigura un drum de acces rezonabil pentru zeci de familii din Viișoara, inclusiv de pe strada Vinului – care așteaptă și ea amenajarea și asfaltul de zeci de ani.

Ioan Peteleu a negat vehement că ar face presiuni doar pentru amenajarea Străzii Secundare nr. 1 care îl conduce în câteva sute de metri spre casă și pe care recunoaște o parcurge zilnic de două ori, susținând că TOATE străzile din oraș vor beneficia de un astfel de tratament, nefiind nicio legătură cu faptul că acolo locuiește el și un alt angajat al Primăriei Bistrița. Pură coincidență.

S-a ajuns și la discuția despre străzile de pământ care există în oraș și care așteaptă de atâta timp să fie pietruite și nu benficiază de un entuziasm similar din partea Primăriei Bistrița ca cel manifestat pentru Strada Secundară nr. 1 din Viișoara. Ioan Peteleu a explicat că intenții bune sunt pentru toate străzile, dar NU prea sunt bani în bugetul local, și ne-a asigurat că se caută resurse.

Bugetul local e destul de mic la capitolul dezvoltare. Încercăm să atragem fonduri pentru a putea face cât mai multe străzi”, a declarat Ioan Peteleu.

Acesta a explicat că încă din timpul administrației anterioare – când era doar consilier local – a cerut schimbarea modului de pietruire a străzilor de pământ.

În ședințele de Consiliu Local din administrația anterioară am cerut să pună piatră concasată și nu din cea rotundă. În momentul de față există acel proiect de reparație și intervenție pe străzile de pământ. Așa că le vom pietrui și se pune un altfel de piatră, și se și cilindrează zona pe care se pune piatra tocmai ca să se formeze un strat suport, circulabil, mai bun. Eu sper că cetățenii vor aprecia această schimbare și vor fi mai mulțumiți”, a explicat Ioan Peteleu în cadrul emisiunii.

Întreaga emisiune și intervenția city managerului Ioan Peteleu pe această temă o puteți urmări aici:

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Nu era o stire acum o saptamana sau doua cum ca erau niste oameni revoltati ca de ce nu li se repara strada?!? Acum sunt revoltati fiindca li se repara strada?!?… Romania tara tuturor imposibilitatilor!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.