6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

FOTO/VIDEO: Primăria Bistrița asigură că NU asfaltează strada cu scandal din Viișoara

Scandal și supărare în urma apariției unor utilaje a Primăriei Bistrița, pe o străduță din Viișoara. Cei doi locatari care au casele chiar la începutul străzii se tem că în urma asfaltării străzii, casele lor vor avea de suferit. Primăria Bistrița a asigurat că NU are de gând să asfalteze.

Un bistrițean a solicitat Primăriei Bistrița să facă o protecție pentru casa lui și a vecinului lui. Îi desparte o străduță de 5 metri lățime, care duce spre o intersecție cu o stradă privată și una care duce…în pădure.

Cristian a sesizat redacția cu privire la faptul că a solicitat Primăriei să facă șanțuri pe lângă cele două case, dar nu a primit răspuns. Mai mult, au venit mașinile Primăriei, care au mai lățit drumul în spatele proprietății lor.

”Au tăiat de pe margini, și mai mult, fiecare persoană care și-a făcut casa mai sus, a pus câte un rând de piatră. Acum, drumul, care înainte de aceste lucrări era sub nivelul grădinilor noastre, s-a înălțat. Acum deja e peste nivelul grădinilor, și toată apa pluvială se varsă la noi în grădină și ne inundă și beciurile. Vă dați seama că dacă asfaltează, apa va curge șiroaie pe proprietatea noastră. Tot ce vine de la deal se va opri în grădinile și beciurile noastre” a explicat Cristi.

Mai mult, acesta nu înțelege cum s-ar putea asfalta strada Secundară nr 1 când ”Drumul din casă în casă are o lățime de 5 metri. Nu poți asfalta un drum care fie din casă în casă, fără un proiect, fără șanțuri, fără protecție la case. Pe aici trec inclusiv mașini mari. Deja tot îmi e crepat peretele la casă!” a mai spus Cristi.

[arve url=”https://youtu.be/c_Oca0rpMW8″ /]

Mai mult, atât Cristi cât și vecinul său au depus o cerere la primărie, încă din data de 9 septembrie. Abia după ce a apărut în Bistrițeanul.ro materialul prin care Cristi susținea că strada îi va fi asfaltată, adică la două luni de zile de la depunerea solicitării, au primit și răspuns.

În urma vizitei în teren a reporterilor, Bistrițeanul.ro a solicitat, la rându-i, informații privind starea străzii. Și CE lucrări dorește municipalitatea să facă.

Are programate lucrări de întreținere curentă prin pietruire cu piatră concasată” a fost răspunsul PMB.

Momentan, mașinile PMB nu au mai ajuns în zonă.

Dacă drumul rămâne de pământ, avantajul e că apa pluvială intră în pământ, nu ne mai inundă pe noi. Eu nu am nicio problemă, și dacă ar vrea să-l asfalteze. Dar trebuie să înțeleagă că NU noi ne-am făcut casele așa aproape, iar casele noastre trebuie protejate. NU se poate face drum cu două sensuri, că abia încap două mașini mici , una pe lângă alta, acum. Iar dacă asfaltezi, nu poți asfalta fără să faci șanțuri și tot ceea ce e necesar. Lucrările făcute până acum oricum ne-au adus mai multe inundații. Așteptăm să vedem ce spun despre realizarea șanțurilor” a concluzionat Cristi.

Lucrările de pietruire a străzii au început după ce ceilalți proprietari de case au solicitat Primăriei Bistrița să ”facă ceva” cu strada Secundară nr 1, ei fiind nevoiți să ajungă la casele lor pe strada Vinului, care este drum privat.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...