16.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Locuitorii comunelor Maieru, Rodna și Șanț se pot pensiona mai repede. CUM este posibil:

Locuitorii comunelor Maieru, Rodna și Șanț se pot pensiona cu doi ani mai repede, în urma unei propuneri legislative adoptate zilele trecute de Camera Deputaților. Cum este posibil:

Potrivit propunerii legislative adoptate de Camera Deputaților se extinde categoria de persoane care beneficiază de reducerea cu doi ani a vârstei standard de pensionare.

Această reducere vizează locuitorii unor zone, cu poluare permanentă, potrivit agerpres. Persoanele respective trebuie să fi locuit cel puțin 30 de ani în zonele cu poluare permanentă.

Sunt considerate zone afectate de poluare permanentă cele unde s-au extras, preparat și ars cărbune sau șisturi bituminoase, s-au extras și preparat minereuri de uraniu, minereuri feroase și neferoase cu conținut de praf sau emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac și derivate, de cupru, plumb, sulf, azot, fosfor, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldsoat și siliciu sau de radiații din minereuri radio active.

În județul nostru sunt 3 comune care beneficiază de aceste prevederi legale: Rodna, Șanț și Maieru. Astfel, locuitorii acestor comune pot ieși la pensie cu doi ani mai repede, dacă au trăit în localitățile respective cel puțin 30 de ani.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: