1.4 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Ce spuneți de apă plată „made in” Maieru? Zona care conține „apa cu aur”, concesionată

Cei care vor să investească în apa plată, pot concesiona mai bine de 6 kilometri pătrați în Maieru. Aici se găsește apa considerată „elixirul vieții”, care conține particule de aur coloidal și despre care se spune că are proprietăți regenerante și de întinerire.

Agenția Națională pentru Resurse Minerale a scos la licitație în vederea concesionării 19 perimetre pentru exploatare, situate în întreaga țară. 5 dintre ele vizează exploatarea de ape minerale sau geotermale.

Cel mai mare perimetru scos la licitație de instituție este situat în Bistrița-Năsăud, mai exact în comuna Maieru. Acesta se întinde pe mai bine de 6 kilometri pătrați și se pretează pentru exploatarea de ape minerale necarbogazoase.

Firmele vor putea depune oferte până la finalul lunii mai. Acestea vor fi nevoite să prezinte documente care arată că nu au datorii la stat și să facă „dovada disciplinei financiar-fiscale”.

În zona scoasă spre concesionare se găsește apă cu particule aurifere, considerată „elixirul vieții”. Despre această apă care izvorăște din Munții Rodnei se spune că ar putea vindeca anumite boli și că ar avea proprietăți regenerante și de întinerire.

O familie din Maramureș, care a cumpărat o bucată de teren în zona respectivă, deja a testat apa respectivă la un institut din străinătate și o îmbuteliază. Aceasta ar ajunge în Austria, ca apă de izvor.

Foto: liecenie.info

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...