24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Ce spuneți de apă plată „made in” Maieru? Zona care conține „apa cu aur”, concesionată

Cei care vor să investească în apa plată, pot concesiona mai bine de 6 kilometri pătrați în Maieru. Aici se găsește apa considerată „elixirul vieții”, care conține particule de aur coloidal și despre care se spune că are proprietăți regenerante și de întinerire.

Agenția Națională pentru Resurse Minerale a scos la licitație în vederea concesionării 19 perimetre pentru exploatare, situate în întreaga țară. 5 dintre ele vizează exploatarea de ape minerale sau geotermale.

Cel mai mare perimetru scos la licitație de instituție este situat în Bistrița-Năsăud, mai exact în comuna Maieru. Acesta se întinde pe mai bine de 6 kilometri pătrați și se pretează pentru exploatarea de ape minerale necarbogazoase.

Firmele vor putea depune oferte până la finalul lunii mai. Acestea vor fi nevoite să prezinte documente care arată că nu au datorii la stat și să facă „dovada disciplinei financiar-fiscale”.

În zona scoasă spre concesionare se găsește apă cu particule aurifere, considerată „elixirul vieții”. Despre această apă care izvorăște din Munții Rodnei se spune că ar putea vindeca anumite boli și că ar avea proprietăți regenerante și de întinerire.

O familie din Maramureș, care a cumpărat o bucată de teren în zona respectivă, deja a testat apa respectivă la un institut din străinătate și o îmbuteliază. Aceasta ar ajunge în Austria, ca apă de izvor.

Foto: liecenie.info

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.