19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Ce sumă colosală ar trebui să pună pe masă Leoni, cel mai mare angajator din județ, dacă „taxa de solidaritate” rămâne în picioare

Guvernanții pregătesc o nouă taxă pentru „cei bogați”. Companiile care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro ar urma să pună pe masă 1% din aceasta! Leoni Wiring Systems RO, cel mai mare angajator din județ e singura companie din Bistrița-Năsăud ce ar fi taxată, iar suma nu este deloc mică:

Coaliția de guvernare propune o „taxă de solidaritate”, care ar afecta primele cele mai mari 300 de companii din țară. Sunt luate în calcul companiile cu o cifră de afaceri de minim 100 de milioane de euro.

Ideea aparține celor de la UDMR și, se pare, este inspirată din politicile guvernului de la Budapesta, susțin cei de la g4media. „Taxa de solidaritate” ar urma să reprezinte 1% din cifra de afaceri a companiilor cu cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

O singură companie prezentă în Bistrița-Năsăud s-ar încadra la plata acestei taxe. Este vorba despre cel mai mare angajator din județ, Leoni Wiring Systems RO, care anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 246 de milioane de euro. Asta înseamnă că compania ar trebui să pună pe masă nu mai puțin de 2,4 milioane de euro.

Potrivit calculelor efectuate de economicmedia.ro, statul ar încasa în total de la marile companii 5,6 miliarde de lei, în urma aplicării acestei măsuri.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Problema nu este cifra de afaceri ci profitul. Marile companii din vest(comert, lohn, etc.), isi externalizeaza profitul catre firma mama(Germania, Franta, Spania, etc.), iar in Romania platesc doar impozitul pe salar al angajatilor(50% angajatorul, 50% angajatul). Mai platesc taxe locale(impozit pe teren), catre Primarii. Practic, marile companii platesc impozit pe profit cel mult egal cu o societate cu capital romanesc cu 50-100 de angajati, care are o cifra de afaceri de 10-20 de ori mai mica.

  2. leoni o sa plateasca pentru ca teraplast sa ia ajutor de stat!
    adica baieii destepti ce au actiuni la teraplast…atat ei cat si clasa politica ce se erijeaza in mari actionari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?