-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

Cei care au lucrat în spital în starea de alertă nu se pot culca pe o ureche. Lazany: examenul nu garantează ocuparea locului!

Un proiect de lege permite personalului medical care a lucrat în spitale pe perioada stării de alertă să rămână în sistem. Asta în urma susținerii unui examen. Managerul Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany spune că examenele vor fi tratate cu maximă seriozitate și că doar cei ce trec de examen rămân pe posturi.

Personalul din unitățile medicale încadrat fără concurs pe perioada stării de alertă poate rămâne pe post, dacă anterior încetării contractului individual de muncă promovează un examen.

Prezent la Bistrițeanul Live, la Medicină pe Limba ta, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany spune că examenul nu garantează ocuparea locului. Adică, cei ce nu trec de examen își pot lua adio de la locul de muncă.

„Acel examen nu garantează ocuparea locului, să fim foarte clar înțeleși. Faptul că nu are concurență și se poate merge un om pe un loc, nu îi va garanta că va ocupa locul care îi este destinat. Dacă nu trece examenul nu va ocupa postul din spital”, a precizat Gabriel Lazany.

Se pare că sunt în această situație în jur de 200 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență, care au intrat în sistem pe perioada stării de alertă, pentru a face față pandemiei de Covid-19.

Emisiunea la care a fost prezent Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița poate fi urmărită mai jos:

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr 30.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Examenul pe post ar trebui dat de toti cei care ocupa un post similar .
  Adica data avem angajate 10 infirmiere si vor ramane 8 posturi , nu doar cele angajate pe perioda stari de alerta, ci toate cele 10 ar trebui sa sutina examenul pentru ocuparea celor 8 posturi. Si acest tip de examane sa se dea nu doar pentru infirmiere.
  Asa vor ramane in sistem doar cei ce merita nu cei care ,,trebuie”.

  • Dragi Romani mai bine mergeti in strainatate. Romania nu va vrea , decat in caz de stare de urgenta ( Corona virus , Razboi si ce o sa mai vina) . Asa ca , trezitiva platiti impozit si votati intr.o tara unde va simtiti oameni. Si tari din astea sunt destule.

   O zi buna tuturor.

 2. Sa înțeleg ca pana acum au lucrat și oameni incompetenți?asta înseamnă că sănătatea oamenilor ar fi fost pusa în pericol?în starea de alerta au angajat haotic???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.