-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Cei suspecți sau confirmați cu Covid-19 pot vota cu urna mobilă. Ce trebuie să facă:

Persoanele care sunt suspecte sau chiar confirmate cu Covid-19 vor putea vota la alegerile de mâine, cu ajutorul urnei mobile. Aceasta trebuie însă solicitată de astăzi, în baza unor documente justificative, eliberate, via e-mail sau Whats App de către DSP.

Cei care se află în izolare sau carantină din cauza Covid-19 vor putea vota la alegerile locale de mâine, acasă sau în spital. Aceștia trebuie să solicite urna mobilă astăzi, până la ora 20:00.

Potrivit Mediafax, cererea poate fi trimisă pe mail sau fizic, de către altcineva, la biroul electoral arondat. Solicitarea pentru urna mobilă trebuie să fie însoțită de documente care să dovedească faptul că nu poți ieși din casă.

Aceste documente justificative vor fi trimise doritorilor de către angajații DPS pe mail sau prin aplicația de mobil Whats App. Inspectorii DSP pot fi contactați la telefon pentru a solicita documentele necesare (La numerele de telefon: 0751159319/ 0263217337/ 0263232601)

Urna mobilă va fi însoțită de polițiști și jandarmi, care însă nu vor intra în locuința celor suspecți de Covid. Persoanele care însoțesc urna mobilă vor purta mască, la fel și alegătorii. Aceștia se vor dezinfecta pe mâini înainte de preluarea buletinelor de vot și a ștampilei de vot, își vor îndepărta pentru scurt timp masca pentru identificare, după care o vor poziționa la loc pe gură și nas.

De asemenea, urnele mobile vor ajunge la cei în izolare sau carantină abia după ce vor vota alte categorii care o solicită: persoanele încarcerate sau invalide. În această situație se află zeci de mii de persoane din țară.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...