9.5 C
Bistrița
sâmbătă, martie 25, 2023

Celulita: 5 remedii

Celulita este o condiție de sănătate foarte frecventă și inofesivă care vizează pielea, în special din zona coapselor, șoldurilor, feselor și abdomenului. În principal, condiția este mult mai răspândită în rândul femeilor, decât a bărbaților.

Mulți oameni încearcă, cu rate variabile de succes, să-și îmbunătățească aspectul pielii lor prin planuri de pierdere în greutate, exerciții fizice, masaj și creme comercializate ca o soluție pentru celulită. Dacă și tu ești în căutarea remediului pentru nevoile tale de ameliorare a celulitei, iată o listă cu 5 remedii pe care le poți aplica pentru o piele sănătoasă și fără celulită.

1. Adoptă o dietă sănătoasă și fă antrenamente fizice regulate

Persoanele care fac 20 de minute de exerciții fizice aerobice în fiecare zi și 20 de minute de antrenament de forță de trei-patru ori pe săptămână, alături de o dietă sănătoasă, reușesc să piardă în medie 4.6 kilograme de grăsime pe lună și, automat, să aibă mai puțină celulită.

Studiile au descoperit că prin formarea mușchilor prin antrenamente fizice de forță și prin pierderea treptată a unei cantități considerabile de grăsime, se promovează netezirea pielii excesive și, implicit, reducerea celulitei (1).

2. Urmează mai multe sesiuni de masaj anticelulitic

Un remediu promițător este masajul anticelulitic. Masajul se poate face la domiciliu sau la cabinetul unui terapeut profesionist în arta masajului.

Masajul poate reduce celulilta prin îmbunătățirea drenajului limfatic. De asemenea, ajută la întinderea și netezirea pielii, deci și la întinderea gropițelor formate de celulită (2).

Cremele anticelulitice pentru masaj oferă aceleași beneficii, dar componenta cheie este procesul de masaj în sine. Nu poți aplica doar o cremă, așteptându-te ca celulita să dispară peste noapte. De asemenea, o singură sesiune de masaj nu va ajuta atunci când vine vorba de celulită. Trebuie să repeți acest proces în mod consecvent pentru a obține și menține rezultatele dorite.

3. Consumă o cantitate optimă de lichide

Consumarea a cei doi litri de apă pe zi recomandați este o altă opțiune ieftină și eficientă care poate ajuta în bătălia împotriva celulitei. Nu numai că un consum optim de lichide în fiecare zi te menține hidratat și energic, dar apa ajută și la susținerea circulației și a fluxului limfatic.

4. Încearcă o dietă de detoxifiere

O dietă de detoxifiere implică reducerea consumului de alcool, cofeină, alimente rafinate, carbohidrați și grăsimi saturate, reducerea țigărilor fumate într-o zi, eliminarea pastilelor de dietă, somniferelor, laxativelor și diureticelor.

O dietă de detoxifiere se bazează pe consumul de legume și fructe proaspete, apă, alimente din cereale integrale, alimente bogate în fibre, nutrienți esențiali și acizi grași.

Acest tip de dietă nu va ajuta la vindecarea celulitei pe cont propriu, dar poate fi un element suplimentar alături de celelalte remedii pentru o vindecare mai eficientă.

5. Renunță la fumat

Fiecare puf de țigară afectează în mod direct alimentarea pielii cu sânge oxigenat. Din această cauză, stratul de piele devine mai subțire și este mai probabil să se îndoaie, provocând celulita să fie mai vizibilă pe brațe și coapse (2).

Dacă vrei să îmbunătățești sănătatea pielii, dar și sănătatea ta generală, adresează-te medicului sau farmacistului Dr. Max pentru a descoperi care este cea mai bună metodă de renunțare la fumat pentru tine.

Află mai multe despre de ce apare celulita și cum o poți trata cu ajutorul personalului medical calificat!

Surse de informare:

(1) Mayo Clinic Staff. Cellulite – Diagnosis and treatment. Cellulite – Diagnosis and treatment – Mayo Clinic

(2) Cherney, K. (2021). How to Get Rid of Cellulite on Thighs. Medically Reviewed by RN, CPT Hildreth, D. How to Get Rid of Cellulite on Thighs: Home Remedies and More (healthline.com)

Foto @ shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...