9.5 C
Bistrița
sâmbătă, martie 25, 2023

Părinții copiilor cu tulburări din spectrul autist și specialiștii de la Micul Prinț au învățat cum să reacționeze în caz de pericol

Părinții copiilor cu tulburări din spectrul autist, specialiștii de la centrul Micul Prinț și tineri cu autism au învățat cum să acorde primul ajutor în caz de pericol, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, în cadrul unui curs organizat de Unitatea de Primiri Urgențe.

Personalul Centrului de Resurse și Referință, părinții copiilor cu autism și alte tulburări psihiatrice asortate și chiar tineri cu afecțiuni din spectrul autism au participat ieri la un curs de prim ajutor, susținut de Spitalul Județean de Urgență Bistrița și organizat de specialiștii Unității de Primiri Urgențe.

„Deși am mai făcut un curs de prim ajutor și am și certificat de salvator subacvatic pentru scafandri, tot consider că avem în permanență de învățat pentru a putea să oferim primul ajutor celor în nevoie. Prin urmare, am ținut neapărat ca tot personalul de la Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița și părinții doritori să fie formați în acordarea primului ajutor pediatric. Am fost extrem de norocoși, deoarece Spitalul Județean de Urgență Bistrița oferă periodic astfel de cursuri în mod gratuit”, precizează psihologul clinician și fondatoarea  centrului „Micul Prinț”, Ana Dragu.

Echipa care a susținut cursul a fost formată din Alexandru Borodi (medic medicină de urgență), Mădălina Borș (medic pediatru) și asistentele Maria Rânziș, Melinda Simon și Coman Petruța.

Printre cursanți s-a numărat și Eduard, un tânăr cu TSA, pe care organizatorii l-au acceptat și care și-a meritat din plin diploma de absolvire.

„A fost frumos cursul. Partea cu bebele a fost mai ușoară. Partea cu omul fizic a fost cea mai grea. La partea cu manechinul mare a fost mai ușor. Foarte fain cursul! Mulțumesc!”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro, Eduard Sălăgean Dragu.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...