4.1 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

Centre de zi pentru persoane vârstnice, în comunele Căianu Mic, Prundu Bârgăului și Măgura Ilvei

Încă 3 centre de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice vor fi construite în comunele Căianu Mic, Prundu Bârgăului și Măgura Ilvei, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan. Fondurile necesare acestor investiții vor fi asigurate prin intermediul PNRR.

Nevoia de socializare, de îngrijire, educație, consiliere psihologică și comunicare este necesară pentru o viață liniștită și sănătoasă. Bunicii și părinții noștri merită să beneficieze de aceste servicii, iar datoria noastră, a administrației publice locale, este să sprijinim proiectele bune și să le transformăm în fapte. Felicitări domnilor primari, Paul Știr, Doru Crișan și Valer Avram, pentru munca depusă și pentru grija pe care o purtați comunității din care faceți parte!”, a precizat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan, spune că suma pe care o va primi comuna pe care o conduce pentru construcția centrului depășește 6 milioane de lei.

Obiectivul nostru central este să oferim oamenilor în vârstă din comuna noastră un loc dedicat îngrijirii și recuperării lor. În acest sens, am conceput un plan ambițios de amenajare a unei clădiri moderne în curtea Centrului Medico-Social din Susenii Bârgăului, cu o capacitate de a deservi cel puțin 50 de beneficiari. Prin această inițiativă, dorim să asigurăm un mediu sigur, plăcut și funcțional pentru îngrijirea persoanelor în vârstă.
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare va oferi o gamă variată de servicii adaptate nevoilor specifice ale persoanelor vârstnice. Acesta va include spații specializate pentru servicii medicale, îngrijire personală și recuperare fizică și psihologică precum și acces la programe recreative și educaționale„, a explicat Doru Crișan.

Pentru persoanele care nu pot ajunge aici, centrul va furniza asistență medicală la domiciliu prin intermediul unei echipe mobile.

„Ne propunem să instalăm și un sistem fotovoltaic de 25 kw/h, astfel încât centrul să fie sustenabil din punct de vedere energetic și să contribuie la reducerea impactului asupra mediului înconjurător”, a mai adăugat primarul comunei Prundu Bârgăului.

 

Sursă foto @ Renasterea.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: