20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

Cristian Marius Niculae, ADI Deșeuri BN: Peste 188.000 de pubele necesare colectării selective a deșeurilor, în județul nostru

La Ministerul Investitiilor și Proiectelor Europene s-a semnat contractul de finanțare prin fonduri europene, pentru achiziționarea a peste 188.000 de pubele atât de necesare colectării selective a deșeurilor.

Aceste pubele vor fi distribuite gratuit fiecărei gospodării și vor asigura oamenilor din județul nostru condiții pentru o colectare selectivă mai facilă și mai eficientă a deșeurilor reciclabile”, a  transmis Cristian Marius Niculae, șeful ADI Deșeuri BN.

Acesta a completat că își dorește ca – într-un timp cât mai scurt – să fie achiziționate și  distribuite cetățenilor

  • 83.443 pubele albastre pentru colectarea hârtiei și cartonului
  • 83.443 pubele verzi pentru colectarea sticlei
  • 21.443 pubele galbene pentru colectarea plasticului și metalului

 

Dorim să asigurăm cetățenilor județului Bistrița-Năsăud servicii de salubritate de calitate prin care să creștem gradul de reciclare a deșeurilor colectate.

Am pornit de la 11% procent de valorificare a deșeurilor reciclabile în anul 2020. Iar prin măsura colectării de la poarta casei și prin efortul și implicarea cetățenilor am reușit să creștem acest procent la peste 30%.

Suntem încrezători că prin această investiție, acest procent va crește semnificativ. Iar banii obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile se vor întoarce în toate comunitățile din județul Bistrița-Năsăud”, a mai precizat Cristian Marius Niculae.

Acesta a mulțumit președintelui CJ BN Radu Moldovan, ministrului Adrian Câciu, lui Bogdan Ivan – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, deputatului Daniel Suciu, vicepreședintele Camerei Deputaților și secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării, Monica Săsărman – pentru sprijinul acordat în implementarea acestui proiect.

Mulțumim totodată colegilor din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, precum și colegilor din ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, implicați în elaborarea și accesarea acestui proiect!

Beneficiile colectării separate corecte a deșeurilor sunt semnificative: reducem poluarea mediului înconjurător prin reciclarea deșeurilor. Dăm valoare deșeurilor reciclabile, iar banii obținuți din valorificare se întorc în comunitățile din județul nostru. Nu în ultimul rând, ne bucurăm de o natură mai curată și lăsăm un viitor mai bun și mai sănătos generațiilor viitoare”, a concluzionat Cristian Marius Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!