1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Cristian Marius Niculae, ADI Deșeuri BN: Peste 188.000 de pubele necesare colectării selective a deșeurilor, în județul nostru

La Ministerul Investitiilor și Proiectelor Europene s-a semnat contractul de finanțare prin fonduri europene, pentru achiziționarea a peste 188.000 de pubele atât de necesare colectării selective a deșeurilor.

Aceste pubele vor fi distribuite gratuit fiecărei gospodării și vor asigura oamenilor din județul nostru condiții pentru o colectare selectivă mai facilă și mai eficientă a deșeurilor reciclabile”, a  transmis Cristian Marius Niculae, șeful ADI Deșeuri BN.

Acesta a completat că își dorește ca – într-un timp cât mai scurt – să fie achiziționate și  distribuite cetățenilor

  • 83.443 pubele albastre pentru colectarea hârtiei și cartonului
  • 83.443 pubele verzi pentru colectarea sticlei
  • 21.443 pubele galbene pentru colectarea plasticului și metalului

 

Dorim să asigurăm cetățenilor județului Bistrița-Năsăud servicii de salubritate de calitate prin care să creștem gradul de reciclare a deșeurilor colectate.

Am pornit de la 11% procent de valorificare a deșeurilor reciclabile în anul 2020. Iar prin măsura colectării de la poarta casei și prin efortul și implicarea cetățenilor am reușit să creștem acest procent la peste 30%.

Suntem încrezători că prin această investiție, acest procent va crește semnificativ. Iar banii obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile se vor întoarce în toate comunitățile din județul Bistrița-Năsăud”, a mai precizat Cristian Marius Niculae.

Acesta a mulțumit președintelui CJ BN Radu Moldovan, ministrului Adrian Câciu, lui Bogdan Ivan – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, deputatului Daniel Suciu, vicepreședintele Camerei Deputaților și secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării, Monica Săsărman – pentru sprijinul acordat în implementarea acestui proiect.

Mulțumim totodată colegilor din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, precum și colegilor din ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, implicați în elaborarea și accesarea acestui proiect!

Beneficiile colectării separate corecte a deșeurilor sunt semnificative: reducem poluarea mediului înconjurător prin reciclarea deșeurilor. Dăm valoare deșeurilor reciclabile, iar banii obținuți din valorificare se întorc în comunitățile din județul nostru. Nu în ultimul rând, ne bucurăm de o natură mai curată și lăsăm un viitor mai bun și mai sănătos generațiilor viitoare”, a concluzionat Cristian Marius Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.