4.1 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

Locuitorii din Colibița vor canalizare, dar NU vor stație de epurare la ei în zonă

O nouă stație de epurare ar fi trebuit să fie ridicată la Colibița. Doar că localnicii NU vor să permită ca o astfel de construcție să fie amplasată în zonă. Deși își doresc canalizare…

Stațiunea Colibița are un mare deficit: lipsa unui sistem de apă și canalizare. Chiar ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că „este inadmisibil ca un centru turistic de anvergura Colibiței să nu aibă această problemă rezolvată.”

Ministrul Mediului Barna Tánczos: „Este inadmisibil ca un centru turistic de anvergura Colibiței să nu rezolve problema apei menajere”

Dacă problema apei a fost rezolvată, cea a canalizării se lovește de opoziția localnicilor. Aceștia NU doresc să fie ridicată în localitate nicio stație de epurare.

Pe locul vechii stații de epurare nu avem voie să ridicăm. Ni s-a spus că e habitat prioritar și nu se poate ridica stația acolo. 

Așa că am cerut o altă zonă pentru amplasare. Administrația locală ne-a dat terenul unde mai de mult se făceau taberele școlare. Dar vecinii acelui loc s-au opus. Au spus că nu-și mai pot vinde terenurile, dacă ridicăm o stație de epurare acolo. Deși le-am spus că stația va fi acoperită și are și sistem de odorizare, deci nu vor exista probleme.

Ne-am bătut de opoziția lor. Am tot căutat, chiar și ieri am fost acolo cu primarul, să căutăm să ne vândă cineva un teren. Nu am ajuns încă la nicio înțelegere. Și uite că proiectul e aprobat, licitația câștigată, cu toate pregătite, numai să înceapă lucrările. Dar nu avem unde să le începem!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul Aquabis, Ioan Șandru.

Negocierile cu localnicii durează de mai bine de un an de zile, fără niciun rezultat…

Apă și canalizare la Colibița, până la final de an. Excepție – partea stânga a lacului

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. Exista o expresie uzuală „Unde-i lege, nu-i tocmeală”
  Dacă nu-i lege și fiecare face cum vrea….salvarea vine in continuare prin țevi cu deversate în lac .

 2. Duhoo și Vp,sincer o asemenea stație de captare a dejecțiilor din toată Colibița ar urma să fie poziționatăla la çâțiva metri de proprietatea voastră-case proprietate sau pensiuni,unde ați investit în timp și banii nu v-au intrat în cont pur și simplu așa cum unora le intră…..ați făcut sacrificii și ați reușit să obțineți liniștea și oxigenul mult dorit….însă de mâine se dorește a se poziționa lângă voi latrina supăratului Șandru(director)-împăratul prețurilor la metru cub din România asta bătută de Dumnezeu parcă,ce ați spune?
  În orice țară cu scaun la cap așa ceva nu se face.
  Se identifică locații care să nu afecteze definitiv pe cei care au investit..repet cu sacrificii în zonă; și după poziționarea latrinei într-un loc adecvat cine v-a dori să construiască lângă sau în zonă, își asumă acest lucru….am zâs doar..am zâs!

 3. Mi se pare o nebunie ca cineva a dat autorizatie de constructie pe malul lacului fara sa se gindeasca la repercursiuni asupra mediului.
  Daca era responsabil,nu facea asta!

 4. deci cetatenii neinstruiti vor canalizare dar tot in LAC se va duce cacatul fara statie de epurare..
  tipic romanesc ce mai !
  despre odorizare nu mai vorbesc, daca este asa ca la Bistrita unde pute a cacat de la intrarea pe Pasarele nu mai adaug nimic.
  Tantos Barna a vorbit si el degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: