-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

Cetatea Medievală Bistrița și Castelul contelui Bethlen de la Arcalia primesc bani prin PNRR pentru promovare

Cetatea Medievală Bistrița și Castelul de la Arcalia se numără printre obiectivele care vor fi finanțate prin PNRR. Practic sunt incluse în rutele turistice-culturale și astfel finanțată promovarea lor și creșterea numărului de turiști care se bucură de ele. 3 obiective din județ au fost luate în calcul în cea de-a doua etapă de evaluare.

Încă 3 obiective din județ vor fi promovate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, fiind incluse în rutele turistice-culturale. Este vorba despre Cetatea Medievală Bistrița,  Castelul contelui Bethlen de la Arcalia și Biserica Reformată Șieu Odorhei.

Cetatea Medievală Bistrița este inclusă în Ruta Cetăților, biserica reformată Șieu Odorhei în Ruta Bisericilor Fortificate, iar Castelul de la Arcalia în Ruta Castelelor.

În prima etapă de evaluare au fost luate în calcul și Biserica Evanghelică de la Herina și Biserica Evanghelică de la Jelna, care au fost incluse în Ruta Bisericilor Fortificate. De asemenea, a mai fost luată în calcul biserica de lemn de la Leurda, din curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Includerea în aceste rute presupune digitalizarea obiectivelor, crearea unor aplicații dedicate vizitatorilor, marcaje și semnalizări corespunzătoare.

Mai puteți citi pe acest subiect:

Bisericile-monument de la Herina și Jelna, în Ruta Bisericilor Fortificate. Digitalizare și promovarea lor, printre avantaje

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...