-8.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

VIDEO Cum ne prezentăm la Unitatea de Primiri Urgențe?

În cadrul emisiunii „Medicină pe limba ta”, Bistrițeanul.ro a realizat un mic ghid pentru cei care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Ce trebuie să faceți, ce trebuie să aveți la voi:

Asistentul șef al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Valentin Habor, a prezentat la „Medicină pe limba ta” un mic ghid ce ar trebui luat în calcul de toți cei care ajung la urgențe.

În primul rând, este bine de știut că Unitatea de Primiri Urgențe este împărțită în două: o parte pentru copii și o parte pentru adulți. La UPU Pediatrie se ajunge pe intrarea principală, în timp ce la UPU Adulți se ajunge făcând dreapta după intrarea principală.

Odată ajunși în sala de așteptare trebuie să apăsați butonul care deschide ușa pentru zona de triaj. Același sistem funcționează și la UPU Adulți și la UPU Pediatrie. Dacă nu apăsați butonul și nu spuneți că sunteți acolo nu veți fi nici triat medical și nici înregistrat ca pacient, pentru că puteți fi confundat de personalul medical cu un aparținător.

Ajunși în zona de triaj, veți fi înregistrat și triat medical de către un asistent medical. Este foarte important să aveți asupra voastră actele de identitate cu CNP (certificatul de naștere în cazul copiilor și cartea de identitate în cazul adulților).

Luați cu voi actele medicale și medicamentele pe care vi le administrați

De asemenea, copiii și adulți care au alte boli cronice sau sunt sub tratament pentru alte afecțiuni trebuie să aibă asupra lor și actele medicale aferente sau medicamentele pe care le iau.

După ce pacientul a fost verificat de asistent va fi preluat de către un medic, care în urma consultului medical va administra tratamentul necesar și va decide dacă tratamentu va fi urmat acasă sau în spital.

În cazul adulților și al copiilor mai mari este important să spună exact ce îi doare și ce probleme medicale au, pentru ca diagnosticul și tratamentul să fie corespunzătoare.

Puteți afla mai multe informații urmărind emisiunea „Medicină pe limba ta”:

 

 

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...