16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Medicii de la Mureș, de la Institutul Inimii, vor face gărzi la Bistrița, odată ce noul corp de la Spitalul Județean va fi gata

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița Gabriel Lazany, peste un an și jumătate sau doi când va fi gata noul corp al unității medicale, medicii de la Institutul Inimii, din Mureș, vor face gărzi la Bistrița. Asta până când spitalul va avea suficienți specialiști pe cardiologie intervențională pentru a asigura o gardă.

În acest moment, un singur medic de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița este specializat pe cardiologie intervențională. Este vorba despre dr. Marius Orzan, care încă mai face gărzi și la Târgu Mureș.

Odată ce noul corp al Spitalului Județean de Urgență Bistrița va fi finalizat, adică peste un an și jumătate sau doi, va fi nevoie de mai mulți medici pentru a asigura o linie de gardă și pentru cardiologie intervențională.

Pentru a asigura o permanență, managerul spitalului, Gabriel Lazany a început deja pregătirile. Alți doi medici se pregătesc să se specializeze în cardiologie intervențională.

„Vom avea medici specializați pe partea intervențională. De luna aceasta, doi medici de pe Cardiologie de la Bistrița vor începe cursurile de specializare. Trebuie să ne pregătim din timp, dacă peste un an jumate – doi terminăm spitalul, noi vrem să începem activitatea, nu putem să stăm atunci să ne gândim de unde facem rost de medici. Atunci, eu am discutat cu medicii cardiologi pe care îi avem, doi dintre ei s-au arătat interesați și au acceptat să facă aceste specializări , doctorul Meșter Petru și doctorul Botezan”, a declarat managerul spitalului, Gabriel Lazany, la Medicină pe Limba Ta.

Acesta a mai spus că a avut deja o discuție cu profesorul Horațiu Suciu, de la Institutul Inimii din Mureș, care i-a garantat sprijinul pentru începerea activității efective pe cardiologie intervențională.

„Chiar dacă activitatea curentă o putem susține cu trei medici pe care îi vom avea în prima fază, o linie de gardă are nevoie de minim 5 și atunci vom avea nevoie de suport de la Mureș. Așa cum doctorul Marius Orzan merge acum la Mureș și face gărzi, peste doi ani de zile vor veni medici de la Mureș să facă gărzi la Bistrița”, a completat managerul spitalului.

Emisiunea la care a fost invitat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

Emisiunea „Medicina pe limba ta” este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Bistriteanul.ro și susținut de Policlinica MED TOTAL – Str. 1 Decembrie, Nr 30.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Domnule Lazany, poate aveti in vedere sa aduceti medici si de la Cluj, pentru ca stim cu totii ce inseamna un medic absolvent de Cluj, fata de unul de Tirgu Mures. Adica vrem calitate maxima pe cardiologie. Nu putem compara calitatea dintre cele 2 centre universitare medicale. Stim cu ce note sunt acceptati la rezidentiat pe cardiologie la Tirgu Mures, si stim ca notele cele mai mari la Rezidentiat le ia Clujul.
    Din acest motiv dorim medici foarte buni. Asta face diferenta!

  2. Apreciez mult pe dr Orzan Marius
    Este de un profesionalism ridicat insotit de umanitate si bun simt!
    Daca vin de la Mures tot asa medici suntem pe calea cea buna.
    Doamne ajuta!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.