14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Bistrița-Năsăud, printre județele cu cele mai multe operațiuni ilegale cu deșeuri

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai multe operațiuni ilegale cu deșeuri. În cursul anului trecut, la nivel național au fost sesizate peste 1.000 de infracțiuni din acest domeniu.

Într-o informare de presă, Ministerul Afacerilor Interne a făcut cunoscut faptul că anul trecut au fost sesizate peste 1.000 de infracțiuni privind operațiunile ilegale cu deșeuri. Au fost cercetate 282 de persoane și au fost confiscate peste 230 de milioane de kilograme de deșeuri periculoase. Creșterea față de anul precedent este de 100%.

Cele mai multe astfel de infracțiuni au fost sesizate în județele Iași, Giurgiu, Ilfov, Vrancea, Bistrița-Năsăud, Prahova, Cluj, Vaslui, Botoșani, Alba și Vâlcea.

La nivelul frontierei cu Ungaria au fost depistate cele mai multe transporturi ilegale de deșeuri, 72% din cazuri. În principal, deșeurile au provenit din state din Europa, printre care Germania, Bulgaria, Italia, Grecia, Ungaria, Austria, Franța, Olanda, Ucraina, Serbia.

Foto: Arhivă

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Colt de RAI, aceasta tara numita de Papa de la Roma GRADINA MAICII DOMNULUI este mocicolita cu buna stiinta a autoritatilor romane si datorita vamesilor corupti cu ochii lipiti de bacnote de euroi.
    Sa ne fie rusine si noua ca nu ne scandalizam mai tare si nu stim sa iubim nimic frumos decat banii .

  2. Foarte mulți locuitori din satele și comunele BN nu au contract de salubritate cu operatorul de profil pentru a nu plăti taxa. Evident că resturile menajere de orice categorie ajung pe terenurile din apropiere cu efectele poluante binecunoscute. Și colac peste pupăză dejectiile vidanjate sau nu, îndeosebi cele de la ,,fermierii” cu zeci de animale ,,concitadine” ajung tot pe câmpuri sau în cursurile de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!