0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Bistrița-Năsăud, printre județele cu cele mai multe operațiuni ilegale cu deșeuri

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai multe operațiuni ilegale cu deșeuri. În cursul anului trecut, la nivel național au fost sesizate peste 1.000 de infracțiuni din acest domeniu.

Într-o informare de presă, Ministerul Afacerilor Interne a făcut cunoscut faptul că anul trecut au fost sesizate peste 1.000 de infracțiuni privind operațiunile ilegale cu deșeuri. Au fost cercetate 282 de persoane și au fost confiscate peste 230 de milioane de kilograme de deșeuri periculoase. Creșterea față de anul precedent este de 100%.

Cele mai multe astfel de infracțiuni au fost sesizate în județele Iași, Giurgiu, Ilfov, Vrancea, Bistrița-Năsăud, Prahova, Cluj, Vaslui, Botoșani, Alba și Vâlcea.

La nivelul frontierei cu Ungaria au fost depistate cele mai multe transporturi ilegale de deșeuri, 72% din cazuri. În principal, deșeurile au provenit din state din Europa, printre care Germania, Bulgaria, Italia, Grecia, Ungaria, Austria, Franța, Olanda, Ucraina, Serbia.

Foto: Arhivă

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Colt de RAI, aceasta tara numita de Papa de la Roma GRADINA MAICII DOMNULUI este mocicolita cu buna stiinta a autoritatilor romane si datorita vamesilor corupti cu ochii lipiti de bacnote de euroi.
    Sa ne fie rusine si noua ca nu ne scandalizam mai tare si nu stim sa iubim nimic frumos decat banii .

  2. Foarte mulți locuitori din satele și comunele BN nu au contract de salubritate cu operatorul de profil pentru a nu plăti taxa. Evident că resturile menajere de orice categorie ajung pe terenurile din apropiere cu efectele poluante binecunoscute. Și colac peste pupăză dejectiile vidanjate sau nu, îndeosebi cele de la ,,fermierii” cu zeci de animale ,,concitadine” ajung tot pe câmpuri sau în cursurile de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...