13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

CHIUZA: Profesorii, revoltați că n-au primit banii pe navetă, de un an de zile

Conform legislației în vigoare, profesorii au decontate cheltuielile cu transportul la școală. Profesorii din Chiuza sunt însă revoltați. Aceștia nu și-au mai primit banii pe transport din 2017. Primăria spune că face tot ce poate, dar nu e de ajuns.

La Școala din Chiuza, majoritatea profesorilor vin din alte localități. Aceștia, conform legislației în vigoare, ar avea transportul gratuit la școală. Mai exact, cheltuielile aferente navetei le-ar fi decontate din bugetul local. Doar că aici, situația nu e chiar așa.

„Aș dori să vă sesizez o situație ilegală ce trenează din luna decembrie 2017, anume că Primăria Chiuza nu plătește naveta profesorilor, deși prin HG 569/2015 privind decontarea cheltuielilor pentru naveta la și de la locul de muncă a cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar din învățământul preuniversitar de stat este obligată să prevadă în buget aceste sume, la solicitarea școlii”, ne-a sesizat un profesor de la școala din Chiuza.

Întrebat despre această situație, primarul comunei recunoaște că nu s-au decontat aceste cheltuieli. Problema nu e că nu ar vrea, ci că nu are de unde.

Suntem o comună mică, cu un buget mic. Pe când prindem în bugetul comunei cheltuielile cu școala privind întreținerea, tăiatul lemnelor, microbuzul școlar, nu ne mai rămâne și de transport. Comuna noastră are un venit aproape către 0. Acuma, recent, am dat 58 de milioane (n.r. lei vechi) pentru reparații și cele necesare la microbuz, iar la ultima rectificare bugetară am ieșit pe minus. Sper ca acuma, la marea rectificare bugetară din noiembrie, să primim bani. Deci ideea nu e că nu aș vrea să le dau, dar efectiv nu am de unde”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, primarul Grigore Bradea.

Acesta a mai subliniat faptul că unii dintre profesori fac parte inclusiv din Consiliu Local, și ar trebui să știe că nu există bani.

Din totalul profesorilor din școală, opt sau nouă fac naveta, și doar câțiva sunt „de-ai locului”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...