6.8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

Ciceu Giurgești IESE din carantină! CE măsuri impun autoritățile:

Comuna Ciceu Giurgești va ieși din carantină, mâine. Totuși, aceasta rămâne în scenariul ROȘU. CE măsuri impun autoritățile:

În 27 februarie 2021, comuna Ciceu Giurgești intra în carantină, din cauză că incidența cazurilor COVID ajunsese la 10,85/1.000 de locuitori.

Deși incidența a crescut, în prima parte a perioadei de carantinare, cifrele au scăzut odată ce primele persoane depistate pozitiv au fost declarate vindecate.

Prefectul Stelian Dolha explica zilele trecute că există posibilitatea de prelungire a carantinării, cu încă 7 zile, dacă incidența nuscade sub pragul de 6/1.000 de locuitori.

Stelian Dolha: Caratinarea comunei Ciceu Giurgești s-ar putea prelungi cu 7 zile!

Totuși, azi, cifrele arătau bine, așa că autoritățile au decis ridicarea carantinei, dar cu impunerea respectării măsurilor scenariului ROȘU.

Comuna Ciceu Giurgești iese din carantină sâmbătă, 13 martie la ora 6,00, după 14 zile de restricții. În urma constatării scăderii ratei de infectare cu virului Sars-Cov-2, ajungând la 5,44/1000 locuitori, s-a hotărât ridicarea restricțiilor de carantinare pentru cetățeni.

Dar aceasta rămâne în scenariul roșu și se asigură în continuare monitonizarea atentă a comunei de două patrule mixte formate din polițiști și jandarmi. Carantinarea comunei a fost impusă începând cu data de 27.02.2021, după ce rata de infectare a ajuns la 10,85/1000 de locuitori.

Recomandăm respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și protecție sanitară, pentru revenirea la condiții cât mai aproape de normalitate. Împreună reușim!”, au transmis reprezentanții Prefecturii Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...