5.7 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Polițiștii se vor putea spovedi la locul de muncă!? Ministrul MAI vrea popi în poliție, jandarmerie și ISU

Potrivit unei propuneri care a fost deja trimisă în teritoriu de către ministrul MAI Lucian Bode, se dorește angajarea de preoți în Poliție, Jandarmerie și ISU. Aceștia ar urma să facă parte din „Secția Asistență Religioasă” și să se subordoneze atât șefilor structurilor, cât și patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Propunere îi aparține chiar ministrului Lucian Bode, care deja a trimis-o la structurile din teritoriu. Practic, ministrul MAI vrea înființarea unei Secții de Asistență Religioasă în ministerul pe care-l păstorești.

În cazul în care se va materializa propunerea, Secția Asistență Religioasă din MAI se subordonează șefului structurii în care funcționează, iar din punct de vedere spiritual-canonic, secția se subordonează Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Ar urma să fie astfel angajați preoți în Poliție, Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și chiar la Poliția de Frontieră.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!