30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Polițiștii se vor putea spovedi la locul de muncă!? Ministrul MAI vrea popi în poliție, jandarmerie și ISU

Potrivit unei propuneri care a fost deja trimisă în teritoriu de către ministrul MAI Lucian Bode, se dorește angajarea de preoți în Poliție, Jandarmerie și ISU. Aceștia ar urma să facă parte din „Secția Asistență Religioasă” și să se subordoneze atât șefilor structurilor, cât și patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Propunere îi aparține chiar ministrului Lucian Bode, care deja a trimis-o la structurile din teritoriu. Practic, ministrul MAI vrea înființarea unei Secții de Asistență Religioasă în ministerul pe care-l păstorești.

În cazul în care se va materializa propunerea, Secția Asistență Religioasă din MAI se subordonează șefului structurii în care funcționează, iar din punct de vedere spiritual-canonic, secția se subordonează Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Ar urma să fie astfel angajați preoți în Poliție, Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și chiar la Poliția de Frontieră.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...