-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

A fost găsit cel ce a înroșit apele Sălăuței. Ar fi încercat să-și ascundă urmele…în curtea Ocolului Silvic

Zilele trecute, apele Sălăuței au devenit roșii ca sângele. După zile de cercetări s-a găsit și făptașul. Un tânăr localnic ce ar fi încercat să-și ascundă urmele… în curtea Ocolului Silvic.

Sălăuța a devenit roșie, în după-masa zilei de 13 octombrie. Mediul online a fost împânzit cu imagini, iar cei de la Garda de mediu au încercat, încă din seara acelei zile, să descopere ce s-a întâmplat.

Din fericire, culoarea a dispărut a doua zi. Mai mult, nu a fost înregistrată mortalitate piscicolă.

VIDEO Poluare accidentală pe Sălăuța?! Apele pârâului sunt ”sângerii”

În cele din urmă a fost identificat făptașul, acesta fiind amendat cu 6.000 de lei.

În data de 13.10.2022, o echipă din cadrul CJ GNM Bistrița-Năsăud, s-a deplasat în localitatea Romuli, pentru a identifica persoana care a poluat Râul Sălăuța în după amiaza zilei de 13.10.2022 ora 17:30.

Vineri, 14.10.2022, s-a indentificat persoana în cauză, aceasta fiind sancționată contraventional cu amendă în cuantum de 6000 de lei, conform OUG 195/2005” au anunțat cei de la Garda de Mediu BN pe Facebook.

Tânărul ar fi încercat să-și șteargă urmele. Cercetările continuă… la Satu Mare. 

Se pare că tânărul ar fi cumpărat un butoi de 1.000 de litri pe care l-ar fi spălat în pârâul Repedea, care se varsă în Sălăuța.

Când a văzut că apele devin roșii, s-a oprit și a încercat să-și șteargă urmele.

A dus butoiul în curtea Ocolului Silvic, unde se află o clădire în construcție. Apoi a zis că a fost de fapt plecat, și că nu a fost el. I-am spus că există urme, inclusiv cum a mutat butoiul, și, în cele din urmă a recunoscut. 

Cu toate acestea, nu știm încă ce a fost în butoiul respectiv. A zis că l-a cumpărat din Satu Mare. Pe butoi scrie că ar fi fost ceva aditivi pentru șape. Ori acea substanță e toxică. Nici nouă, nici celor de la Apele Române, rezultatele testelor nu ne-au indicat substanțe toxice în apă. Așa că încercăm să aflăm de unde exact a cumpărat și ce anume a fost”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, comisar șef al Gărzii de Mediu BN, Grațian Morariu.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Asta-i România! Cumpărăm tot felul de cisterne de 1000 L din vest europei în care au fost tot felu de substanțe chimice, sau săpun lichid…aducem în România și le spălăm de bună voie, pentru a le folosi în uz gospodăresc…! Așa-i și cu mașinile second-hand, facem poluare la noi în țară…! Am devenit groapa de gunoi a Europei… din 2007…!🤬😠😡😤😤😡😠🤬😠😡😤😢😢😢

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: