16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Cine este beclenarul ce a vrut să „externeze” cu forța o tânără de pe Someșului

Un incident neobișnuit a avut loc ieri, la Spitalul de Psihiatrie de pe Someșului. Un bărbat din Beclean a folosit o armă neletală, cu care a tras spre personalul medical. Acesta a scos-o cu forța din spital pe o tânără. Cine era bărbatul:

Un bărbat de 44 de ani, din Beclean, a fost în vizită, la o pacientă, internată în Spitalul de Psihiatrie din Bistrița.

Aceasta, în vârstă de 22 de ani din localitatea Nepos, a ajuns la UPU SMURD în 4 august, în urma unei tentative de suicid. După evaluare și tratament de specialitate, tânăra a fost internată la Secția Psihiatrie de pe str. Someșului din Bistrița.

Conform reprezentanților Spitalului de Psihiatrie, ieri, în jurul orei 17:00, în timpul programului de vizită al unității, pacienta a fost vizitată de concubinul său. Aceștia au stat de vorbă pe o bancă, în curtea spitalului, timp de aproximativ 40 minute. Conducându-l la ieșire spre poartă, pacienta a fost bruscată de concubinul său, care a intenționat să o scoată cu forța din instituție. Scena a fost surprinsă de paznicul de serviciu (44 ani), care, alertând un coleg (infirmier), a ripostat, încercând să îl oprească pe bărbat, însă a fost pălmuit.

Tânăra a fost urcată într-o mașină care era parcată în fața instituției, moment în care paznicul și-a notat numerele de înmatriculare ale autovehiculului. Observându-l, concubinul pacientei a coborât din mașină, a scos un pistol cu gaz și a tras în direcția feței paznicului, părăsind apoi zona.

„Incidentul a fost comunicat de îndată medicului de gardă, care a sesizat poliția, ancheta fiind în desfășurare. La cererea sa și a părinților, pacienta de 22 de ani a fost externată din Secția Psihiatrie, sub semnătură, pe propria răspundere. Medicii legiști au stabilit că paznicul necesită între două și trei zile de îngrijiri medicale, fiind în stare stabilă, în afara oricărui pericol”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Camelia Strungari.

Bărbatul a fost ulterior identificat de polițiști și reținut pentru 24 de ore. Mai multe puteți citi AICI.

Astăzi, bărbatul a fost dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Aceștia au hotărât însă că nu e nevoie de așa ceva și l-au lăsat liber.

Cercetările continuă în acest caz.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.