-7.6 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 19, 2022

Cine este bistrițeanca ce a învățat-o să joace tenis pe Mariah Carey. A dat România pe SUA pe când avea doar 10 ani

O bistrițeancă de 36 de ani, care a dat România pe SUA pe când avea doar 10 ani, îi învață pe americani să joace tenis. Bistrițeanca, ce a fost în adolescență numărul 1 în SUA de 3 ori, a învățat-o să joace tenis inclusiv pe celebra cântăreață Mariah Carey.

Adevărul.ro prezintă povestea fascinată a bistrițencei Iris Harris. Aceasta are 36 de ani și locuiește în America de când avea doar 10 ani. Tenisul, sport ce s-a transformat dintr-o pasiune într-o adevărată carieră, îl practică de la 4 ani.

A început pe când avea 4 ani, la Bistrița. După doar trei ani a ajuns numărul 1 în România, la categoria sa de vârstă. Atunci, pentru a-i maximiza șansele de a-și transforma pasiunea într-o carieră și de a face perfomanță, părinții iau o decizie radicală. O trimit în Statele Unite, să locuiască acolo alături de mătușa sa.

Pentru a putea reprezenta Statele Unite la competiții internaționale, bistrițeanca este înfiată practic de mătușa sa. Acest pas a ținut-o departe de părinții naturali ani buni, după cum chiar ea mărturisește:

 „Părinții mei au decis ca eu să rămân în America, mătușa mea m-a înfiat, am devenit cetățean american și apoi am putut să joc pentru Statele Unite. A fost o schimbare foarte mare pentru mine. Eram foarte mică, aveam 10 ani, și nu am putut să îmi văd părinții timp de mai mulți ani”.

A fost numărul 1 în America și a jucat împotriva româncelor

Talentul și munca asiduă au adus-o pe Iris pe primul loc în America la 14, 16 și 18 ani. În 2003, pe când avea 17 ani, Iris Harris a reușit să ajungă în semifinalele turneului de juniori de la Wimbledon.

Ca o ironie a sorții, un an mai târziu, în 2004, Iris Harris a participat la un turneu la București, unde s-a bătut cu Mihaela Buzărnescu în sferturile de finală.

„Toată lumea din tribune, în afară de mama, era împotriva mea, pentru că eu jucam pentru America, iar ea juca pentru România. Țin minte că Ion Țiriac era acolo și se uita la meci. Nu a vorbit cu mine deloc”, își amintește sportiva.

A revenit în România preț de doi ani, între 2005 și 2007, când a lucrat la relații publice la Hotelul Crowne Plaza din București. Spune că a fost o perioadă specială care i-a mai alinat dorul de casă. Același dor o chinuie și acum. Sportiva n-a mai fost în România de 12 ani.

A învățat-o să joace tenis pe Mariah Carey

Pe când avea 23 de ani, Iris a început să lucreze ca antrenoare la un club deținut de un celebru fost tenismen Ivan Lendl în America. Acolo veneau multe celebrități să ia lecții de tenis. Ea l-a pregătit pe băiatul celebrului Tommy Hilfiger pe când avea 10 ani. De asemenea, i-a dat lecții de tenis faimoasei artiste Mariah Carey:

„Este foarte haioasă, foarte drăguță. Îi plăcea mult să lucreze cu mine și se purta foarte normal. Mariah venea în general cam o dată, de două ori pe săptămână, în funcție de cum avea timp”.

Din 2018, Iris Harris este antrenor principal la academia fostului mare tenismen Stan Smith, câștigător la Wimbledon și US Open și de 7 ori al Cupei Davis. Aceasta este căsătorită cu un jucător profesionist de fotbal și locuiește în California.

Foto: Adevărul

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...