18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Cine este Planwerk – firma care a propus tăierea a 104 arbori din Piața Centrală:

Primăria Municipiului Bistrița a organizat în anul 2014 un concurs de proiecte privind reamenajarea Pieței Centrale, concurs destinat firmelor de profil. Cinci firme s-au înscris, iar câștigătoare a fost SC Planwerk SRL Cluj-Napoca, firmă care a negociat cu Primăria Bistrița un preț de 150.000 euro pentru proiectare. Bistrițenii nu sunt încântați de proiect pentru că aproape tot spațiul verde din jurul Bisericii Evanghelice e în pericol să dispară:

„S.C. Planwerk S.R.L. elaborează proiecte de arhitectură, urbanism şi amenajări de spaţii libere, pentru beneficiari publici şi privaţi, preponderent din România şi Germania. Cooperarea româno-germană îmbină cunoştinţele despre condiţiile locale cu viziunea profesională şi know-how-ul acumulat în timp”, este o parte din descrierea companiei publicată pe site-ul oficial.

Firma, cu sediul în Cluj-Napoca, se laudă cu numeroase colaborări cu instituții publice din România, dintre care amintim primăriile Cluj-Napoca, Sibiu, Satu Mare, Miercurea Ciuc, Tîrgu Mureș, Dej, Brașov, Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Borsec, Oradea, Arad, Avrig, dar și cu ministere – Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului și Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

În ceea ce privește proiectele care vizează orașul Cluj-Napoca, colaborarea a început în 2007 cu un proiect de reamenajare și modernizare a Bulevardului Eroilor. Ca în cazul Bistriței, proiectul gândit de Planwerk a fost câștigătorul unui concurs de soluții organizat de Primăria Cluj-Napoca. În același an, compania s-a ocupat și de un proiect privind optimizarea circulației în zona centrală din Cluj-Napoca. De-a lungul anilor, Primăria Cluj-Napoca a continuat să lucreze cu Planwerk, inclusiv în 2016 pentru reabilitarea spațiului public în zona centrală și în 2017 – pietonalizarea laturii vest, Piața Unirii.

Anul 2014 a fost cel în care Planwerk a fost desemnată câștigătoarea concursului de soluții pentru reabilitarea și modernizarea Pieței Centrale din municipiul Bistrița. Inițatorul proiectului este Primăria Municipiului Bistrița, iar colaboratori sunt arh. Lázár Csaba, dr. arh. Vasile Mitrea, a-viz, Energobit Schréder Lighting. Proiectul vizează o suprafață de 2 ha. 

Bistrițenii pornesc o adevărată revoluție

Verzii au organizat săptămâna trecută o conferință de presă în cadrul căreia au explicat cum 104 arbori vor fi rași din Piața Centrală dacă acest proiect va fi pus în practică. Detalii, AICI.

Politicieni, jurnaliști și alte persoane publice din Bistrița îndeamnă bistrițenii să semneze o petiție prin care proiectul gândit de Planwerk să fie blocat. Petiția, AICI.

150.000 de euro a alocat Primăria Municipiului Bistrița pentru proiectarea lucrărilor de peisagistică a Pieței Centrale.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...