15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Iarna pe uliță în Bistrița-Năsăud? Nu prea! Străinii nu s-au prea înghesuit în județul nostru

Județul nostru n-a prea reușit să atragă turiști străini iarna ce tocmai a trecut. Mai mult, Bistrița-Năsăud se află la coada clasamentului când vine vorba despre numărul de turiști înregistrați iarna trecută.

Potrivit unei analize realizate de analizeeconomice.ro, pe baza datelor oferite de Institutul Național de Statistică, turiștii nu prea s-au înghesuit în Bistrița-Năsăud iarna ce tocmai a trecut.

În perioada decembrie 2017 – februarie 2018, în Bistrița-Năsăud au sosit 16.300 de turiști, dintre care doar 2.100 sunt din străinătate. Numărul de înoptări în hotelurile și pensiunile din județ este însă dublu, ajungând la 26.200. 23.200 dintre cei care s-au cazat în hotelurile din județ sunt străini.

Bistrița-Năsăud se află la coada clasamentului când vine vorba despre străinii înregistrați iarna aceasta. Mai puțini turiști s-au înregistrat în Buzău, Brăila, Tulcea, Mehedinți, Botoșani, Olt, Vrancea, Vaslui, Sălaj, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Teleorman.

Cei mai puțini turiști au fost înregistrați în Teleorman. Mai puțini de 2.000 de sosiri au fost înregistrate în trei luni. La polul opus, cea mai vizitată destinație pare să fie București, unde au fost înregistrate 413.400 de intrări.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: