15.7 C
Bistrița
joi, iunie 13, 2024

CINE sunt directorii de școli care și-au câștigat funcția prin concurs

Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud a afișat azi numele celor care au câștigat concursul de directori și directori adjuncți. Au apărut și situații inedite, în anumite școli ale județului și orașului.

Săptămâna trecută, Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud afișa rezultatele finale ale concursului de directori / directori adjuncți. Astăzi s-au validat rezultatele. Publicul a aflat cine sunt directorii care vor conduce în următorii patru ani școlile din județ.

Nu a fost vorba de surprize prea mari, în cazul liceelor de prestigiu din oraș. Colegiul Național Liviu Rebreanu va fi condus în continuare de profesoara Monica Halszi, secondată de directorii adjuncți Maria Sas Și Violeta Griga.

Colegiul Național Andrei Mureșanu o va avea la cârmă pe profesoara Monica Buboly, iar la Liceul de Muzică Tudor Jarda rămâne în funcție profesoara Raluca Mărginean.

La liceul de Arte Corneliu Baba, actuala directoare Laura Todoran nu a dorit să participe la concurs. Nici nu a dorit să-și prelungească mandatul cu detașare în interesul învățământului. În urma unui consiliu, profesorii din liceu au decis să-l propună pentru funcția de director pe graficianul și pictorul Marian Coman.

Aceeași situație este și la Clubul Copiilor din Beclean. Fostul director de aici a câștigat funcția de director la Colegiul Național Petru Rareș din Beclean. Și aici avem un nume nou”, a explicat prof. dr. Aurelia Dan.

Profesorul Caludiu Șular a câștigat funcția de director la Liceul Agricol din Bistrița, în timp ce profesoara Diana Morar a câștigat funcția de director la Palatul Copiilor din Bistrița.

Lista cu directorii / directorii adjuncți poate fi consultată AICI.

Prof dr. Aurelia Dan, inspectorul școlar general al ISJ BN, a explicat pentru Bistrițeanul.ro că sunt cinci situații mai speciale.

E vorba de școli în care postul de director este ocupat prin concurs de o persoană care nu a mai ocupat funcția de director înainte. Sau este chiar dintr-o altă unitate de învățământ. „E vorba despre Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Liceul Sanitar, CSEI Beclean, Școala gimnazială Rebrișoara și Școala Lucian Blaga Bistrița. Acestor cinci directori care și-au câștigat funcția prin concurs le-am lansat provocarea de a-și alege colegul sau colega cu care doresc să facă echipă.

Numirea prin detașare în interesul învățământului se face prin decizia inspectorului școlar general. Nu am vrut să-mi asum eu o alegere care nu fie compatibilă cu profilul directorului. Le-am lansat această provocare de a-și alege ei directorul adjunct. Și ei vor fi numiți prin detașare în interesul învățământului, pentru că funcțiile de directori adjuncți erau vacante”, a transmis Aurelia Dan.

La Liceul cu Program Sportiv director va fi profesorul Octavian Guiu. Acesta și-a ales să colaboreze ca director adjunct cu profesorul Grigore Leonte.

Și la Liceul Sanitar directoare a ajuns profesoara Cristina Rebrean, care și-a ales drept director adjunct pe profesorul Daniel Sidor.

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Bistrița va fi condusă în următorii patru ani de un director din afara școlii. E vorba de profesoara Cristina Hădărău, care a optat pentru Marius Mureșan ca director adjunct.

Școala Gimnazială Rebrișoara va fi condusă de Crina Burdeț și Nicoleta Sârb (director adjunct).

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Beclean va avea drept directoare pe profesoara Gabriela Rusu și Crina Lup – director adjunct.

Pentru cele 56 de posturi vacante – 36 de directori și 19 directori adjuncți – am decis în Consiliul de Administrație al ISJ BN să mergem pe principiul continuității. Aici vor rămâne directorii care sunt pe post. Aici intră cei care nu au participat la concurs sau cei care au participat și nu au trecut sau cei care s-au înscris dar nu au mai participat la concurs”, a mai explicat Aurelia Dan.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Auzi”pe principiul continuității”:))).. sau principii politice poate. Nu mai organizați concursuri, oricum directorii se schimbă după culoarea politică!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: