24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

CINSTE EI: O tânără bistrițeancă s-a oferit să ajute echipa ce va testa probele COVID 19

Alina Rus este o bistrițeancă ce a absolvit studii medicale. Aceasta a lucrat la București cu aparate RT – PCR, motiv pentru care a dorit să ajute. S-a oferit astfel să facă parte din echipa ce va realiza testarea probelor COVID-19.

A făcut studii în domeniul medical, iar de la Târgu Mureș a ajuns la București. Acolo a lucrat cu aparatul Real Time PCR, aparat care în prezent e folosit pentru testarea probelor COVID-19.

Văzând că se va aduce aparat și la Bistrița, Alina Rus nu a stat pe gânduri, ci și-a oferit cunoștințele și disponibilitatea de a face parte din echipa ce va testa probele.

„Alina Rus, absolvent al facultății de Farmacie din Târgu-Mureș, rezident și doctorand la Institutul de Biochimie al Academiei Române din București, mânată de experiența pe care o are, de responsabilitatea înnăscută pe care cariera aleasă o implică, și-a oferit voluntar serviciile pentru a ajuta la testarea probelor pentru COVID-19. Bistrițeanca ne-a explicat că, la București, a făcut experimente de RT-PCR și consideră că ar fi de folos în completarea personalului din Bistrița-Năsăud care se pregătește pentru efectuarea de testări COVID-19. Prefectul Stelian Dolha a avut de îndată o întâlnire cu tânăra pentru a stabili detalii care facilitează includerea Alinei Rus în echipa care va lucra în laboratorul de teste”, explică reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Astfel de tineri conștiincioși, conștienți, cu spirit voluntar și care dau dovadă de profesionalism prin asumarea carierei alese trebuie susținuți și valorificați! Îți mulțumim, Alina, în primul rând că ai venit în ajutor chiar aici, în locul tău natal! Ești un mare câștig pentru județul nostru!”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

Printre calitățile profesionale care o recomandă pe Alina se numără experiența sa ca doctorand la Departamentul de Biologie Moleculară și Celulară din cadrul Institutului de Biochimie al Academiei Române (București), precum și experiența ca farmacist rezident cu specializare în Laborator farmaceutic din cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

De asemenea, Alina a urmat internship-uri de cercetare în domeniul său la Oxford în cadrul programului RISE (Research and Innovation Staff Exchange) și a studiat, în cadrul programului ERASMUS, în Austria și Germania.

Aparatul Real Time PCR va ajunge în această săptămână la Bistrița, iar instruirea medicilor va avea loc în perioada 7-8 aprilie, conform declarațiilor făcute ieri de managerul spitalului.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.