6 C
Bistrița
vineri, decembrie 9, 2022

NOAPTEA MINȚII! Bistrițeanca ce a vândut o clădire Primăriei Bistrița este amendată că nu o întreține deși nu mai o deține

Bistrițeanca care a vândut o clădire a firmei sale Primăriei Bistrița este amendată, pe persoană fizică, de Poliția Locală pentru că… nu ar fi întreținut-o și e în pericol de prăbușire. Culmea culmilor: clădirea a fost distrusă de Primăria Bistrița. Mai mult, firma doamnei nu mai este proprietar de aproape un an… Proprietar e tocmai Primăria Bistrița, în subordinea căreia este Poliția Locală.

În urmă cu o săptămână, o bistrițeancă a fost amendată cu 500 de lei de Poliția Locală. Nimic ciudat până aici. Problema este că femeia nu mai este proprietara imobilului pentru care și-a încasat amenda. Mai mult, n-a fost niciodată, clădirea a fost dintotdeauna a firmei pe care o administrează. Așadar, o amendă pe persoană fizică, cu dedicație se pare, și absolut halucinantă dacă urmăriți povestea până la final.

Bistrițeanca primește în aceste zile un proces verbal prin care a fost amendată de Poliția Locală pentru că… nu a întreținut în stare corespunzătoare clădirea pe care ar deține-o, imobilul fiind în pericol de prăbușire:

„În data de 08.11.2022 la ora 12:58 în municipiul Bistrița, strada Gheorghe Șincai nr. 2 a săvârșit următoarele: Nu a întreținut în stare corespunzătoare clădirea pe care o deține. Imobilul este degradat în pericol de prăbușire”, se arată în procesul verbal încheiat de Poliția Locală.

Din prea mult exces de zel, polițistului local care a semnat procesul verbal i-a scăpat un mic mare detaliu: proprietar al imobilului pentru care au dat amendă doamnei este tocmai Primăria Bistrița, cea care a cumpărat clădirea de la firma unde era acționar femeia, acum un an, după o serie de gafe și un proces care a durat ani de zile, câștigat la final de firma care deținea imobilul.

Coșmarul clădirii de pe strada Gheorghe Șincai, de la nr. 2, a început în 2011. Atunci, Imobil Dan câștiga licitația pentru construirea unei noi clădiri în vecinătate, care avea să adăpostească Direcția de Patrimoniu a Primăriei Bistrița.

Daune de 150.000 de euro după un deceniu de procese

Lucrările s-au finalizat în 2013. După demolarea vechii clădiri și în timpul execuției fundației pe piloți, constructorul constată fisuri oblice mari la etajul I, fațada posterioară și laterală dreapta a imobilului. Acesta trimite o adresă Primăriei Bistrița prin care cere schimbarea de soluție pentru consolidarea clădirilor învecinate.

Se decide demolarea parțială a clădirii pe porțiunea afectată și reconstruirea ei. Proprietarul, Cafe Bar Select SRL acceptă această variantă, convins fiind că Primăria Bistrița va reface ce a stricat. Primăria Bistrița uită de această „promisiune”, iar proprietarul se vede nevoit să ceară asta în instanță.

Au urmat 10 ani de procese, timp în care proprietarul clădirii și-a pierdut și singurul chiriaș, Banca Transilvania. În cele din urmă, instanța a obligat Primăria Bistrița, printr-o sentință definitivă, să refacă ce a distrus și să plătească daune de peste 150.000 de euro. Întreaga poveste o puteți citi mai jos:

Primăria Bistrița trebuie să plătească DAUNE URIAȘE după ce a distrus cu bună știință o clădire din Centrul Vechi. Și să refacă ce-a distrus…

Primăria Bistrița nu s-a grăbit să repare clădirea, deși exista o sentință definitivă în acest sens. Anul trecut, în prag de sărbători decidea să cumpere, cu un milion și jumătate de lei clădirea și terenul aferent.

Mai puteți citi:

Soluția găsită de Primăria Bistrița pentru clădirea de pe Șincai distrusă pentru a face loc sediului de la Patrimoniu: o cumpără!

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Mda…. clara debandada si incompetenta, ca sa nu zic si reavointa!!!
  Sunt curios cine o sa fie tras la raspundere acum?? TOT amaratul de Gratian de la Garda de Mediu???? ca vad ca de ianlt prea sfintiile lor de la Primarie nu se atinge nimeni cu nimic… chiar daca sunt varza!!!!

 2. In astfel de cazuri, pe langa plangerea-contraventionala impotriva sanctiunii cu amenda, ar trebui depusa plangere penala impotriva agentul constatator ( tot pe persoana fizica ) ptr ca nu s-a documentat in prealabil, cine este proprietarul imobilului care face obiect al contraventiei respective , sa raspunda ptr abuz sau neglijentza in serviciu .

 3. Sora cu statia de asfalt.
  Cine a răspuns?
  Amaratul de Grațian, cum să răspundă pupilele susținute de politruci, având nevoie de aceștia în funcții .
  Primarul asta mai exista?
  S a înhăitat cu toți nemernici din instituție care au in spate politicul de doi lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...