13.4 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

SCANDAL de la Cloud-ul Regional de 60 de mil. euro de la Beclean. Șeful CJ Cluj: „Cum să fie centrul IT într-un oraș atât de mic?”

Zilele trecute, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord Vest, care ar urma să desemneze întreaga zonă și ar urma să fie făcut la Beclean. Acest lucru i-a înfuriat pe președintele CJ Cluj Alin Tișe și pe primarul orașului Cluj-Napoca Emil Boc, care ar fi vrut ca proiectul să fie materializat în ograda lor.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a semnat zilele trecute, la sediul Consiliului Județean Maramureș acordul de parteneriat privind realizarea cloud-ului regional nord-vest. Proiectul are o valoare de 60 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

30 de milioane de euro sunt pentru partea de cloud regional, iar 30 de milioane de euro pentru realizarea părții software. Proiectul va fi implementat de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Acesta va fi realizat la Beclean, lucru care i-a înfuriat la culme pe vecinii din Cluj. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe și primarul Emil Boc au trimis o scrisoare de protest către STS.

„Noi nu ne opunem realizării obliectivului. În mod evident nu au argumente. Voi analiza dacă deschid un proces pentru că decizia este absolut ilegală. De acum Clujul nu va mai vota decât în propriul interes. Am trimis o scrisoare de protest împreună cu domnul Boc către STS. Îl avertizez și pe colegii de la Consiliile Județene că sunt într-o ilegalitate votând în afara unui cadru statutar să stabilească astfel de clădiri. Vă dați seama cum va fi să fie centrul IT-ului într-un oraș așa de mic precum Becleanul? Cred că vor schimba locația în municipiul Bistrița. Iată cum o decizie politică trece peste argumentele de logică. Noi nu dorim să oprim venirea banilor în județul respectiv. Vom vedea dacă vom ataca. Voi analiza împreună cu domnul Boc,” a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe, citat de zcj.ro.

Mai puteți citi:

Județul Bistrița-Năsăud bate palma cu STS și alte județe, pentru o investiție de 30 milioane euro. Scăpăm de mersul la instituții:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. s-a umflat piticul Clujului + cosașul Boc …
    total habarniști au impresia ca acel CLOUD are nevoie de oraș mare pt. buna funcționare
    hai sictir ! `napoi la PUZU-VOST

  2. Felicitați încă odata lui Radu Moldovan! Așa cum îl jignesc toți frustrații, încă nu am avut un astfel de om la conducerea județului, care sa ne pună in gura sfatosilor de la Cluj și Bihor, de care nu mai încape nimeni, și pentru câte suntem niște pantofari! In ruptul capului unii nu vor recunoaște ca aceasta realizare pe lângă toate celelalte duce județul in fruntea județelor ca și dezvoltare!!! FELICITARI RADU MOLDOVAN DI ECHIPEI CARE A REUȘIT ACEASTA PERFORMANTA!!!! Ziarele opoziției nici măcar nu pomenesc…::)))asta spune multe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...