15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Cod galben de inundații în Bistrița-Năsăud. Iată zonele afectate:

Începând din această seară, județul Bistrița-Năsăud intră sub cod galben de inundații. Pe mai multe râuri există riscul de a fi depășit debitul maxim și vor fi create viituri pe versanți.

Administrația Națională a Apelor din România a anunțat că, începând din această seară, mai multe județe intră sub cod galben sau portocaliu de inundații. Printre județele vizate se află și Bistrița-Năsăud. Codul galben din județ începe la ora 18:00, iar hidrologii anunță că va dura până pe data de 1 aprilie, ora 24:00.

Zona care poate fi afectată de viituri și inundații este cea a bazinului Someșului Mare – S.H. Rodna.

Fenomenele vizate sunt: scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Foto: Imaginea are caracter ilustrativ

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Inundațiile sunt un avertisment că trebuie să fim mai atenți la impactul pe care îl avem asupra mediului și să luăm măsuri pentru a reduce riscul de inundații în viitor. Este important să luăm în considerare schimbările climatice și să ne adaptăm la noile condiții pentru a minimiza impactul inundațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...