13.4 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Modificările legilor justiției au fost adoptate de Camera Deputaților! Cum au votat deputații bistrițeni

Aseară, târziu, proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală a fost adoptat de Camera Deputaților cu 175 de voturi „pentru”, 78 de voturi „împotrivă” și o abținere. Cum au votat deputații bistrițeni:

Proiectul care prevede modificarea și completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală a fost adoptat de Camera Deputaților, aseară, cu 175 de voturi „pentru”, 78 voturi „împotrivă” și o abținere.

Ce presupun modificările:

-Un denunț poate fi făcut la maxim 6 luni de la comiterea faptelor, iar martorul poate să refuze să dea declarații nefavorabile lui.

-Traficul de influență este pedepsit doar dacă se produce efectiv, tentativa iese din discuție.

-Organele de cercetare penală nu mai au voie să facă declarații legate de ancheta penală. Nerespectarea acestei prevederi este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

-Emiterea, aprobarea și adoptarea de acte normative nu este infracțiune.

-Sporul de pedeapsă este maxim 3 ani.

-Eliberarea condiționată relaxată – deținutul poate fi eliberat dacă a executat jumătate din pedeapsă.

Cum au votat deputații bistrițeni:

Doina Pană (PSD) – a votat pentru toate aceste modificări ale Codului Penal.

Daniel Suciu (PSD) – a votat pentru toate aceste modificări ale Codului Penal.

Ionuț Simionca (PMP) – a votat împotriva acestor modificări.

-Robert Sighiartău (PNL) –  a votat împotriva acestor modificări.

-Cristina Iurișniți (USR) – a votat împotriva acestor modificări.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...