0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Surprize la Evaluarea Națională: Elevi din Târlișua și Beclean au reușit să obțină 10 pe linie

Ministerul Educației Naționale a afișat în urmă cu puțin timp primele rezultate la Evaluarea Națională. În topul celor care au obținut nota maximă la ambele discipline se află Liceul Tehnologic din Târlișua și Școala Gimnazială „Grigore Silași” din Beclean.

2.562 de elevi – absolvenți ai clasei a VIII-a – s-au înscris la Evaluarea Națională, însă dintre aceștia doar 2.465 au și susținut în 11 și 13 iunie probele examenului național la limba și literatura română și matematică – începând cu ora 9:00.

Primele rezultate au fost deja afișate pe site-ul Ministerului Educației Naționale.

Ruxandra Barna de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița, Alexandra Maria Chindriș de la Liceul Tehnologic din Tîrlișua și Noemi Kulcsar de la Școala Gimnazială „Grigore Silași” din Beclean au reușit să obțină 10 la ambele probe ale examenului de Evaluare, alți 13 elevi reușind să obțină medii cuprinse între 9.97 și 9.85.

97 de elevi au fost declarați absenți pentru că nu s-au prezentat la probele de examen, iar la polul opus al clasamentului 26 de elevi au obținut medii cuprinse între 1.00 și 1.95.

Topul primelor 30 de medii la Evaluarea Națională (10 – 9.70) este dominat de Școala Gimnazială Nr. 1 din Bistrița (cu 7 medii între primele 30), Școala Gimnazială „Ștefan cel mare” (4 medii), Școala gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud (3 medii), Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița (2 medii), Colegiul „Liviu Rebreanu” din Bistrița (2 medii). În clasament se regăsesc și Liceul Tehnologic Feldru, Școala profesională „Florian Porcius” Rodna, Școala Gimnazială „Dariu Pop” din Măgura Ilvei, Școala Gimnazială Nr. 2 Ilva Mică, Liceul „Radu Petrescu” din Prundu Bîrgăului,  Colegiul „George Coșbuc” Năsăud, Școala Gimnazială „Nicolae Drăganu” din Zagra Colegiul „Petru Rareș” Beclean și Școala Gimnazială „Artemiu Publi Alexi” din Sîngeorz-Băi.

Listele cu toate rezultatele obținute de elevii din Bistrița-Năsăud pot fi consultate AICI.

Eventualele contestații se pot depune astăzi, 19 iunie, între orele 14:00 – 19:00 la centrele de examen.

Conform primelor rezultate afișate astăzi, în județul Bistrița-Năsăud a fost înregistrat un procent de 75,86% medii peste 5. Pe discipline, statistica notelor de 10 este următoarea: 6 note de 10 s-au obținut la matematică și 56 note de 10 – la limba și literatura română. Rezultatele finale se vor afișa în data de 23 iunie”, precizează și Biroul de presă ISJ Bistriţa-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...