1.3 C
Bistrița
duminică, noiembrie 27, 2022

Colectarea deșeurilor în Bistrița-Năsăud, la alt nivel: sistem plutitor de colectare, la Beclean

Județul nostru va avea un sistem de colectare a deșeurilor plutitoare, la Beclean. Totodată, Agenția de Mediu a dat avizele pentru montarea camerelor de supraveghere la puncte de colectare din orașe.

Instituția Prefectului a anunțat o campanie amplă de colectare a deșeurilor. E vorba de „trei luni intense” de informare  și controale în parteneriat cu alte instituții din județ.

În ceea ce privește deșeurile de pe ape, se trece la un alt nivel în județ. Primul sistem de colectare a deșeurilor plutitoare va fi montat la Beclean.

Anul acesta, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va derula un program prin care se vor amplasa patru sisteme de colectare a deșeurilor plutitoare. Unul dintre aceste sisteme va fi la noi în județ. Va fi amplasat în apropierea localității Beclean, pe Someșul Mare, în aval de confluența cu râul Șieu. Astfel se vor colecta deșeurile plutitoare de pe partea superioară a Someșului Mare și a râului Șieu”, a anunțat azi subprefectul Atilla Decsei.

Agenția pentru Protecția Mediului a emis avize pentru amplasarea camerelor de supraveghere la punctele de colectare.

Am emis recent trei acorduri de mediu pentru cele trei orașe din județul nostru: Beclean, Sîngeorz Băi și Năsăud, pentru amplasarea a câte 30 de camere de observare. Asta pentru a gestiona mai bine colectarea selectivă. Așteptăm și municipiul Bistrița – care e vorba că va solicita avize de construire a 90 de astfel de camere de observare”, a declarat Sever Roman.

ADI Deșeuri a anunțat că în acest an există 10 campanii de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase:

  • 6 în mediul urban
  • 4 în rural
  • și două campanii de colectare a gunoiului vegetal.

 

Sursă Foto – TeleM

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Inafară de montarea unor sisteme de colectare a deseurilor plutitoare constând din amplasarea unor baraje din flotoare prevăzute cu plase de retinere, sau montarea unor grilaje metalice in albia cursurilor de apă, ar mai fi nevoie de instalarea unor camere de supraveghere pentru depistarea celor care aruncă gunoaie pe malurile râurilor și în alte locuri din natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...