10 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Colegiul „Liviu Rebreanu” intră în scenariul roșu cu toate clasele de gimnaziu și liceu

Dacă la începutul acestei luni, o singură clasă de elevi de a VIII-a făcea cursuri în scenariul roșu, astăzi conducerea Colegiului „Liviu Rebreanu” a decis că se impune ca toate clasele de liceu și gimnaziu să facă școală exclusiv online.

Un mesaj trimis părinților, în urmă cu puțin timp, i-a informat pe aceștia că toate clasele de gimnaziu și liceu de la Colegiul „Liviu Rebreanu” urmează să își desfășoare activitatea exclusiv on-line, în următoarea perioadă.

Cei mai mici dintre elevi, elevii din ciclul primar, vor continua în scenariul verde.

Deocamdată nu au fost informați profesorii, diriginții sau elevii. Așteptăm aprobarea de la Direcția de Sănătate Publică. Avem trei profesori confirmați pozitiv și un elev. Unul dintre profesori nu a fost la școală de 11 zile, elevul și încă un profesor nu au mai fost la școală de 8 zile. Însă celălalt profesor a venit la școală și luni. DSP ne-a recomandat să ne desfășurăm activitatea online, pentru câteva zile. Urmează să dezinfectăm toate sălile de clasă, începând de mâine. Clasele de învățământ primar rămân  în scenariul verde, acolo nu este nicio problemă”, a precizat directoarea Colegiului Liviu Rebreanu, profesoara Suzana Gălățan.

Cred că este o măsură bună de protecție, pentru a dezinfecta toată școala, pentru a nu expune pe nimeni. Am văzut că numărul de cazuri crește și în Bistrița, în fiecare zi. DSP ne-a recomandat să nu aplicăm scenariul roșu doar la clasele cu contacți direcți, ci la toată școala, astfel încât ne-am conformat”, a mai explicat profesoara Suzana Gălățan.

Elevii Colegiului „Liviu Rebreanu” vor face cursurile online până în 28 octombrie. Orarul se va respecta întocmai, iar prezența la cursuri este obligatorie – a mai transmis conducerea colegiului.

Conform datelor oferite de Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, încă trei școli din județ își desfășoară activitatea în scenariul roșu. Este vorba de Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Școala Primară Mijlocenii Bârgăului și Școala Gimnazială din Cepari.  

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...