9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

Computerul Tomograf a ajuns la Spitalul Județean! De când se poate folosi:

Se înaintează cu pași repezi în lucrările de amenajare a parterului Spitalului Județean de Urgență pentru amplasarea celor două unități de imagistică medicală. CT-ul a ajuns deja la spital și va ajunge și RMN-ul. Se preconizează că din toamnă vor putea fi folosite.

În urmă cu aproximativ o lună de zile, parterul Spitalului Județean a intrat în reabilitare și modernizare. Motivul principal: amplasarea unui Computer Tomograf și al unui RMN.

Lucrările avansează în ritm alert, iar Computerul Tomograf a fost deja livrat la Spitalul Județean.

Conform președintelui CJ BN, Radu Moldovan, urmează ca în perioada următoare să fie livrat și dispozitivul de imagistică prin Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN).

„În urma tuturor avizelor și acreditărilor ele vor fi funcționale pentru pacienții bistrițeni din toamna acestui an. Sunt servicii medicale extrem de importante în procesul de diagnosticare clinică și din toamnă vor fi la îndemâna pacienților! Vreau să felicit și echipa din managementul Spitalului Județean și pe directorul Gabriel Lazany pentru că sunt un partener activ al Consiliului Județean în toate proiectele care le-am început și derulat în ultimii ani!”, a mai anunțat Radu Moldovan pe pagina sa de Facebook.

CT-ul și RMN-ul sunt un real sprijin atât pentru pacienți cât și pentru echipajele medicale. Odata ce spitalul are așa ceva în dotare, se economisește timp, care uneori e vital pentru pacienții în stare critică.

Un alt beneficiu este faptul că pacienții nu vor mai avea de plătit aceste servicii, fiind decontate prin CAS. Până acum, soluția era apelarea la un cabinet medical privat, și mulți nu-și permiteau să scoată atâția bani din buzunar.

Despre cum va arăta parterul Spitalului Județean la finalizarea lucrărilor, puteți vedea AICI.

Gina Bontaș

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...