24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Concurs de gătit gulaș, în acest weekend, în Schullerwald!

Tradiţionalul concurs culinar de gătit gulaş are loc în acest weekend, în Pădurea Schullerwald: Primăria Bistriţa și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” îi invită, așadar, pe bistrițeni să se bucure de Maialul Bistriţean Maghiar și de o porție de mâncare tradițională.

Evenimentul se va desfăşura în Pădurea Schullerwald, se înscrie în calendarul acţiunilor organizate de Municipiului Bistriţa şi se află la cea de-a şaptea ediţie.

Ca şi în anii precedenţi, Primăria Bistriţa va pune gratuit la dispoziţia fiecărei echipe participante spaţiul de desfăşurare al acţiunii, asigurând montarea pavilioanelor, iar concurenții vor avea la dispoziție gratuit și lemne de foc, alături de cele două ingrediente de bază pentru gulaș: 10 kg carne porc/vită/oaie, 5 kg cartofi, pâine (4 bucăți franzelă), șerveţele, tacâmuri, farfurii de unică folosinţă.

Iată, mai jos, programul zilei:

06:00 – 07:30 – Alocarea spaţiilor pentru concurs / montarea pavilioanelor / montarea plăcuţelor de identificare a echipelor, distribuirea lemnului pentru foc, delimitarea spaţiilor de concurs de cele alocate publicului

07:30 – 8:30 – Accesul participanţilor și repartizarea standurilor

08:45 – Distribuire carne, cartofi, pâine, consumabile – farfurii, linguri, cuţite, furculiţe

09:00 – Deschiderea manifestării, startul concursului

13:00 – 13:30 – Jurizarea, urmată de distribuirea simultană a porţiilor gratuite către public

13:30 – 14:00 – Premierea câştigătorilor

12:00 – 15:00 – Program artistic. Pe scena amplasată în Schullerwald vor urca Muzica militară a Garnizoanei Bistrița, Orchestra profesionistă a Palatului Culturii, Ansamblul folcloric „Sirülő” (Remetea, Harghita), Ansamblul de dansuri maghiare din Sărmașu (Mureș), Ansamblul folcloric „Kaláris” (din Kétegyháza, Ungaria), Ansamblul folcloric „Hajdina” (Luduș, județul Mureș) și Ansamblul folcloric „Pohánka” (Luduș, Sânger, Iernut, Cuci, Bogata, Iștihaza, Colonia Almassy, județul Mureș).

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.