5.7 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Concurs de gătit gulaș, în acest weekend, în Schullerwald!

Tradiţionalul concurs culinar de gătit gulaş are loc în acest weekend, în Pădurea Schullerwald: Primăria Bistriţa și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” îi invită, așadar, pe bistrițeni să se bucure de Maialul Bistriţean Maghiar și de o porție de mâncare tradițională.

Evenimentul se va desfăşura în Pădurea Schullerwald, se înscrie în calendarul acţiunilor organizate de Municipiului Bistriţa şi se află la cea de-a şaptea ediţie.

Ca şi în anii precedenţi, Primăria Bistriţa va pune gratuit la dispoziţia fiecărei echipe participante spaţiul de desfăşurare al acţiunii, asigurând montarea pavilioanelor, iar concurenții vor avea la dispoziție gratuit și lemne de foc, alături de cele două ingrediente de bază pentru gulaș: 10 kg carne porc/vită/oaie, 5 kg cartofi, pâine (4 bucăți franzelă), șerveţele, tacâmuri, farfurii de unică folosinţă.

Iată, mai jos, programul zilei:

06:00 – 07:30 – Alocarea spaţiilor pentru concurs / montarea pavilioanelor / montarea plăcuţelor de identificare a echipelor, distribuirea lemnului pentru foc, delimitarea spaţiilor de concurs de cele alocate publicului

07:30 – 8:30 – Accesul participanţilor și repartizarea standurilor

08:45 – Distribuire carne, cartofi, pâine, consumabile – farfurii, linguri, cuţite, furculiţe

09:00 – Deschiderea manifestării, startul concursului

13:00 – 13:30 – Jurizarea, urmată de distribuirea simultană a porţiilor gratuite către public

13:30 – 14:00 – Premierea câştigătorilor

12:00 – 15:00 – Program artistic. Pe scena amplasată în Schullerwald vor urca Muzica militară a Garnizoanei Bistrița, Orchestra profesionistă a Palatului Culturii, Ansamblul folcloric „Sirülő” (Remetea, Harghita), Ansamblul de dansuri maghiare din Sărmașu (Mureș), Ansamblul folcloric „Kaláris” (din Kétegyháza, Ungaria), Ansamblul folcloric „Hajdina” (Luduș, județul Mureș) și Ansamblul folcloric „Pohánka” (Luduș, Sânger, Iernut, Cuci, Bogata, Iștihaza, Colonia Almassy, județul Mureș).

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!