-3.8 C
Bistrița
vineri, ianuarie 28, 2022

Consilierei primarului nu-i mai ajung banii! Adeline vrea indemnizație de consilier local mai mare

Consilierei personale a primarului Ioan Turc, Adeline Cozma, par să nu-i mai ajungă banii. Aceasta este și consilier local în Consiliul Local Rodna, iar în ședința de luna aceasta se pregătește să ceară creșterea indemnizației încasate. Adeline Cozma vrea lună de lună 10% din cât ia primarul.

Adeline Cozma vrea mai mulți bani de la Primăria Rodna. Consilierul personal al primarului Turc, care activează și în Consiliul Local al Primăriei Rodna, a pregătit un proiect de hotărâre în acest sens.

Mai exact, Adeline vrea o creștere a indemnizației încasate lunar de la Primăria Rodna. Aceasta vrea ca indemnizațiile consilierilor locali să ajungă la 10% din indemnizația primarului. Practic, consilierii ar urma să încaseze lunar nu 500 de lei ca în prezent, ci 700 de lei, dacă proiectul va fi votat.

În total, impactul bugetar, cu tot cu taxele plătite la stat, pentru cei 15 consilieri, pentru un an ar fi de 187.200 de lei. Pentru a susține mărirea indemnizațiilor, inițiatorii proiectului au umblat la bugetul de investiții.

De asemenea, proiectul, care ar fi susținut și de consilierii PMP, USR-Plus și UDMR, prevede și schimbarea modului de calcul. Consilierii locali ar urma să primească indemnizația în funcție de numărul de șendințe la care participă.

„Noul mod de calcul va permite consilierului local să beneficieze de 100% din indeminzația locală doar dacă participă la TOATE ședințele consiliului și ale comisiei, fiecare absență reducând cuantumul indemnizației pe luna respectivă. Considerăm că majorarea procentului la 10% este întemeiată având în vedere activitatea noastră.”, precizează Adeline Cozma, într-o postare pe o rețea de socializare.

Cu ce s-a mai evidențiat Adeline Cozma în Consiliul Local al Primăriei Rodna puteți citi mai jos:

Cum a dat consiliera primarului Turc cu legea de gard, la Rodna! A vrut SRL la primărie, dar Prefectura a pus-o la punct

Foto: Facebook

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...