-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Consilierii PSD solicită consultări publice în legătură cu numele parcului municipal

Consilierii municipali PSD îi solicită primarului Ioan Turc să amâne proiectului referitor la schimbarea denumirii parcului municipal.

Avem tot respectul pentru simbolurile istoriei noastre, la fel cum prețuim și simbolurile orașului nostru, iar parcul este unul dintre ele.

Tocmai de aceea, nu prin decizii arbitrare se poate lua o asemenea decizie, ci doar după un proces de consultare publică.

Noi vrem să știm ce gândesc bistrițenii despre acest lucru și vom vota varianta pe care bistrițenii o doresc.

De asemenea, pe lângă varianta înaintată de domnul primar, dorim ca bistrițenii să se pronunțe și asupra variantei „George Coșbuc”, așa cum solicită o parte a societății civile.

Biroul de presă PSD Bistrița

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. Bravo PSD!!! La faza asta ați fost foarte tari, sper sa aveți și succes și primarul sa facă ce ziceți voi!!!
  Și DA!!! Consultare publica cu mai multe variante de denumire, inclusiv cu posibilitatea ca cetățeanul sa vina cu propunerea!!!
  Poate câștiga o denumire care e propusa de mulți oameni în detrimentul celor propuse standard de mai marii gânditori ai Municipiului, sectelor și politrucilor!!!

 2. Moștenirea culturală este mai presus de rangul sau numele demnitarilor . Numele căruia a dat forma in cultura României generațiilor trecute /prezente și viitoare bucurie in educație este “George Coșbuc” .
  Art. 33 – Accesul la cultură
  (1) Accesul la cultură este garantat, în condiţiile legii.
  (2) Libertatea persoanei de a-şi dezvolta spiritualitatea şi de a accede la valorile culturii naţionale şi universale nu poate fi îngrădită.
  (3) Statul trebuie să asigure păstrarea identităţii spirituale, sprijinirea culturii naţionale, stimularea artelor, protejarea şi conservarea moştenirii culturale, dezvoltarea creativităţii contemporane, promovarea valorilor culturale şi artistice ale României în lume.

 3. Ciocu mic si stati fain frumos in opozitie . Asa ati facut si voi in vremea lui OTC . Ati consultat bistritenii daca vor sa fie rasa de pe fata pamantului Parcul Eminescu pt. o parcare si Piata Centrala pt. mineralizare .? Noroc cu ECOLOGISTII lui Balan care au inclinat balanta . , de nu se mai pune acuma problema miseleasca de a va bate joc de Natura urbana pe care nu voi ati creat-o. Pe loc repaus !!!

 4. DE CE NU SE PUNE parcul sasilor . casa de cultura a fost a sasilor din oras, macelariti in 1241 de invazia mongola. sasii care au ridicat acest oras, nu au nici un drept / sachsenwald . chiar trebuie sa distrugem tot din oras, cine nu isi respecta inaintasii, chiar daca au fost maghiari sau sasi, au ridicat acest oras .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.