-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

INEDIT: De mâine, vă puteți imuniza împotriva COVID și în fața bisericilor

Începând de mâine, în fața bisericilor din Bistrița vom avea puncte de vaccinare împotriva COVID 19. Astfel, ne vom putea vaccina cu oricare dintre cele patru tipuri de vaccin existente la această dată în România.

O idee inedită, care se va pune în practică chiar de mâine, este organizarea punctelor de vaccinare pe lângă locașurile de cult. Cei de la Serviciul de Protecție Civilă și Voluntariat pentru Situații de Urgență (SPCVSU) Bistrița, le vor oferi bistrițenilor posibilitatea imunizării împotriva virusului COVID 19.

Mâine începem activitatea de vaccinare în fața Bisericii Sfânta Ana și vom fi acolo în intervalul orar 10.00 – 16.00. Duminică vom administra dozele de vaccin la punctul de vaccinare din curtea interioară a Bisericii Sfântul Dumitru de lângă spital. Încet, încet vrem să fim mai aproape de enoriași, dat fiind că suntem în situația în care suntem…Ne dorim să ajungem și la alte biserici, în funcție de modul în care reușim să ne organizăm pentru că noi facem atât vaccinare cât și testarea populației. În principiu, duminica, ne vom afla la bisericile din localitățile componente: Ghinda, Unirea, Sigmir, Slătinița și Viișoara.”, ne-a declarat șeful SPCVSU Bistrița, Irinel Rad.

Numărul persoanelor care aleg să se imunizeze a început să crească. Echipele de la SVSU Bistrița au câte 250 de doritori, în fiecare zi.

La noi se vaccinează zilnic peste 250 de persoane. Și acum e plin de oameni. Am spus de fiecare dată, ne vom afla între oameni în toată această perioadă. Vom trimite o echipă de vaccinare în fața Palatului Culturii ”George Coșbuc” din Bistrița, pentru persoanele beneficiare de ajutor social. Această activitate o vom începe din 25 octombrie, în intervalul orar 8.00 – 14.00. Vom achiziționa teste și vom testa angajații Primăriei Municipiului Bistrița. În acest scop vom amenaja un centru de testare în fața Bisericii Evanghelice. Vineri ne vom deplasa la Slătinița pentru vaccinare. Săptămâna viitoare, împreună cu dl. prefect Stelian Dolha, ne vom deplasa în comunele în care rata de incidență a îmbolnăvirilor este mare: Parva, Zagra, Leșu.”, a completat șeful SVSU Irinel Rad.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.